NATO-sjefen: – Tapet går inn på alle

NATO-sjefen Anders Fogh Rasmussen sier tapet av de fire norske soldatene i Afghanistan går inn på alle. (Foto: REUTERS / Thierry Roge / SCA
NPIX)
NATO-sjefen Anders Fogh Rasmussen sier tapet av de fire norske soldatene i Afghanistan går inn på alle. (Foto: REUTERS / Thierry Roge / SCA NPIX)

Tapet av fire norske soldater i Afghanistan går inn på alle, sier NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Men han avviser at Taliban er på fremmarsj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vil uttrykke min største medfølelse til familiemedlemmene til de falne soldatene. Men dessverre så må vi regne med tap blant de internasjonale soldatene, også i tiden fremover, sier Anders Fogh Rasmussen til NRK.

– Taliban kommer til å kjempe hardt tilbake fordi vi angriper deres kjerneområde. Taper de den kampen, så taper de alt, fremholder generalsekretæren.

Det at Taliban den siste tiden har gjennomført flere angrep, betyr ikke at opprørsgruppen er på fremmarsj, sier Fogh. Onsdag angrep Taliban NATOs militærflyplass i Jalalabad.

– Dette er PR-stunts som gir overskrifter i mediene, men sannheten er at angrepet mislyktes. Mange opprørere ble drept, men det betyr ikke at Taliban er på fremmarsj, sier han til rikskringkastingen. (©NTB)

Personvernpolicy