Kontroll på skogbrannen i Birkenes

Dette bildet er tatt cirka en kilometer fra der brannen brøt ut. (MMS-foto: Lasse Bredsten)
Dette bildet er tatt cirka en kilometer fra der brannen brøt ut. (MMS-foto: Lasse Bredsten)

Brannvesenet fikk tirsdag kveld kontroll på brannen i Birkenes i Aust-Agder. Rundt 500 mål skog ble svidd av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen ble meldt like etter klokken 15 tirsdag. Store mannskaper fra brannvesenet og Sivilforsvaret, samt frivillige, deltok i slukningsarbeidet. Ved 21.30-tiden opplyste brannvesenet til NTB at de hadde temmet brannen.

Les også: Helikopter satt inn i slokningsarbeid

– Vi har kontroll på alle flankene, og den er i ferd med å roe seg ned. Men det brenner fortsatt inne på området, så vi vil fortsette for fullt utover natta og morgendagen, sier innsatsleder Eddie Hoel i Kristiansandregionen Brann og Redning til NTB.

Brannen startet ifølge Fædrelandsvennen nær Oggevatn skole, og flammene ble stoppet bare om lag 100 meter fra skolen. NRK melder at det i en periode var stor innsats for å redde noen bolighus og hytter nær Oggevatn. Ifølge Hoel var det tirsdag kveld ikke lenger noen fare for annen bebyggelse.

Bistand fra Hovedredningssentralens brannhelikopter og nedbør ved 20-tiden gjorde sitt til at det gikk lettere å få kontroll. Brannvesenet anslår at brannområdet strekker seg 1 kilometer i lengden og 500 meter i bredden – om lag 500 mål.

– Vi har foreløpig ingen teorier om hvordan brannen startet, sier Hoel.

Helikopteret ble sendt ut fordi det er vanskelig for brannvesenet å komme til i området med vann. Lokale bønder hjelper også til med å skaffe vann inn til det populære rekreasjonsområdet. (©NTB)

Personvernpolicy