Vil bygge 500 studenthybler ved Operaen

Rundt 500 boliger er foreslått avsatt til studenter i den nye reguleringsplanen for Munch-Deichmanområdet i Bjørvika i Oslo. Boligene kan tidligst stå ferdig i 2016. Illustrasjon: HAV Eiendom.
Rundt 500 boliger er foreslått avsatt til studenter i den nye reguleringsplanen for Munch-Deichmanområdet i Bjørvika i Oslo. Boligene kan tidligst stå ferdig i 2016. Illustrasjon: HAV Eiendom.

500 studentboliger planlegges i Bjørvika. De nye hyblene vil få Operaen og nye Deichmanske hovedbibliotek som nærmeste nabo og skal etter planen stå ferdig i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Til sammen 13.000 kvadratmeter skal reguleres til studentbolig og handels- og servicearealer i den nye reguleringsplanen for Munch-Deichmanområdet som legges ut til offentlig høring i januar neste år.

Arkitektene Atelier Oslo og Lund Hagem har tegnet skisseprosjektet med plass til 4-500 hybelleiligheter for studenter, alle med bad og kjøkken, hvor både studentpar og forflytningshemmede studenter blir sikret egne leilighetsløsninger.

De nye studentboligene er plassert rett ved siden av Deichmanske hovedbibliotek helt i sentrum av Bjørvika i Oslo.

Flere befolkningsgrupper

– Vi er opptatt av å sikre at ulike befolkningsgrupper kan bo i Bjørvika, og mener at studentboliger vil tilføre mangfoldet i Bjørvika noe nytt og positivt, skriver Eva Hagen i HAV Eiendom i en pressemelding tirsdag.

Overfor ABC Nyheter utdyper hun planene.

– Studentboligene skal være til utleie og hyblene vil ha ulike størrelser. En singel standardhybel vil ligge på i underkant av 20 kvadratmeter, mens en dublett vil være rundt 35 kvadratmeter, forteller Hagen.

Prosjektet utvikles i samarbeid mellom HAV Eiendom og Oslo kommune.

Skal passe inn

Skisseforslaget som er presentert er ment å videreføre noe av formuttrykket fra det planlagte Deichmanske hovedbibliotek, med buktende takflater og store utskjæringer i bygningskroppen.

Huset vil ha svalgangsløsning på innsiden av bebyggelsen, som gir liv til gårdsrommet og sørger for at hyblene får gjennomlys. Det indre gårdsrommet er et stort felles uteareal med beplantning.

– Jeg regner med at prosjektet kan ha byggestart rundt 2014. Før det kan vi ikke starte på grunn av veiprosjektene i Bjørvika. Med et par års byggetid bør de første studentene kunne flytte inn i 2016, forteller Eva Hagen til ABC Nyheter.

Studentboligene vil ligge i Dronning Eufemias gate og Operagata. Dronning Eufemias gate er den nye hovedåren gjennom Bjørvika, og blir en helt sentral kollektivgate når Oslo sentrum nå utvides østover.

Personvernpolicy