Hvite mennesker til leie

Hvite poserer som «ansatte» og «forretningspartnere» for kinesiske firmaer som vil imponere. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Hvite poserer som «ansatte» og «forretningspartnere» for kinesiske firmaer som vil imponere. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Kinesiske firma leier inn hvite for å bli oppfattet som suksessfulle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesiske firmaer leier inn hvite utlendinger for å spille ansatte eller forretningspartnere, ifølge CNN.

Utlendinger gir prestisje til firmaet, og ses som tegn på at det har penger og viktige kontakter, noe som er viktig i møte med utenlandske selskaper. Kinesiske firmaer kan derfor finne på å leie en utlending når de ønsker å imponere.

Pene jenter og menn i dress

Arbeidsledige skuespillere, modeller og deltids engelsklærere er blant de som leies inn. Kvalifikasjonene er at de er hvite, ikke snakker kinesisk, og kan late som de ankom med fly dagen i forveien.

På thebeijinger.com ligger en jobbannonse fra firmaet «Rent A Laowai» – Lei en utlending, hvor man blant annet kan lese: «Fra tid til annen ønsker firma et utenlandsk ansikt til å gå på møter og konferanser, eller middager og lunsjer for å smile til kundene og håndhilse. (...) Arbeidsmuligheter er til stede for alle jenter som er pene og menn som ser godt ut i dress.»

På utstilling

Hvite blir av og til innleid bare for å sitte på kontoret noen timer om dagen i nærheten av et vindu, hvor kunder og klienter kan se dem. Kinesere leier også inn hvite kvinner som skal gi seg ut for å være kjæresten deres.

- Fordi vestlige land er så utviklet, tror folk at de er rikere, så hvis et firma kan hyre inn utlendinger, må det ha masse penger og ha veldig viktige kontakter, sier Zhang Haihua, forfatter av boka «Tenk som en kineser», til CNN.

Personvernpolicy