To brødre pågrepet for drap i Bergen

Trond Kristian Johannessen døde på Haukeland sykehus etter å ha segnet blodig om på en bussholdeplass på Gyldenpris i Bergen. (Foto: Politiet / Google Maps)
Trond Kristian Johannessen døde på Haukeland sykehus etter å ha segnet blodig om på en bussholdeplass på Gyldenpris i Bergen. (Foto: Politiet / Google Maps)

To brødre ble sent mandag kveld pågrepet for drapet på Trond Kristian Johannessen (35) som ble stukket i halsen slik at han blødde i hjel i Bergen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brødrene skal ha kranglet med Johannessen kort tid før han ble drept. Nå er de siktet for drap eller medvirkning til drap etter at politiet mandag gjorde omfattende undersøkelser i leiligheten brødrene disponerer, skriver Bergens Tidende.

Brødrene, som er 29 og 35 år, bor i en blokk som ligger bare rundt 200 meter fra bussholdeplassen ved Puddefjorden der en blødende Johannessen segnet om fredag ettermiddag. 35-åringen ble brakt til sykehus, men skadene var så alvorlige at livet ikke sto til å redde.

Krangel

Politiet skal ifølge BT ha sikre observasjoner på at brødrene var sammen med Trond Kristian Johannessen kort tid før han ble drept, og at det skal ha vært en krangel mellom dem.

Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten som kom mandag, døde Johannessen som følge av stort blodtap etter å ha blitt stukket med et stikkvåpen i halsregionen.

Dømt for knivstikk

Mistanken var rettet mot brødrene tidlig og skal ha blitt styrket da brødrene mandag var forsvunnet. Sent på kvelden ble de pågrepet «et sted i Hordaland» etter at de tidligere på dagen var blitt etterlyst i politiets interne registre i hele landet.

BT skriver også at storebroren er dømt for legemsbeskadigelse etter at han i fjor knivstakk sin yngre bror. Storebroren eier leiligheten som mandag ble saumfart av kriminalteknikere, men også lillebroren har bodd i leiligheten.

Knivstikkingen storebroren er dømt for, skjedde i eller like utenfor leiligheten, og storebroren ble dømt uten at lillebroren forklarte seg.

Avisen skriver også at både 29-åringen og 35-åringen har brukt narkotika, men samtidig har begge også vært i arbeid.

Politiet i Bergen planlegger pressekonferanse på politihuset i Bergen klokken 11.00 tirsdag. (©NTB)

Personvernpolicy