Livstruende for treåring etter båtbrann i Asker

Seks mennesker ble skadet da en fritidsbåt ble totalskadet av brann mellom Vollen og Blakstad i Asker lørdag ettermiddag. Et tre år gammelt barn er livstruende skadet. Foto: Erik Horn / SCANPIX
Seks mennesker ble skadet da en fritidsbåt ble totalskadet av brann mellom Vollen og Blakstad i Asker lørdag ettermiddag. Et tre år gammelt barn er livstruende skadet. Foto: Erik Horn / SCANPIX

Tilstanden er kritisk for en treåring som ble skadd i en voldsom båtbrann ved Vollen i Asker lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mor (39), far (40) og deres sønn (3) ble brakt til Ullevål sykehus etter båtbrannen. Det var til sammen seks personer i båten, og de tre andre ble brakt til Bærum sykehus.

Fra Ullevål sykehus blir det opplyst at treåringen har fått livstruende brannskader. Lørdag kveld ble han brakt videre til Haukeland universitetssjukehus i Bergen, ifølge NRK. Sykehuset sitter på ekspertise til å behandle brannskader.

Tilstanden for den 40 år gamle mannen er alvorlig, men stabil. Den 39 år gamle kvinnen har kun fått lettere skader.

Raskt på stedet

Politiet hadde lørdag båten på fjorden og kom derfor raskt fram til ulykkesstedet. Men da hadde de skadde allerede blitt plukket opp av vannet av Håkon Havnes. Sykepleieren lå og solte seg da han hørte en enorm eksplosjon.

– Jeg har en liten hendig båt som jeg dro ut med straks jeg skjønte hva som hadde skjedd. Da jeg kom fram var det tjukk røyk overalt, sier Havnes til VG Nett.

Han fikk de skadde opp av vannet og varslet politiet.

Skal heve vraket

Ulykken skjedde ved Vollen, og de skadde ble tatt inn til Blakstad, der de ble tatt hånd om av helsepersonell. Deretter ble de brakt videre til sykehus med to ambulansehelikopter.

Det var en snekke som ble rammet av brann, og båten ble ifølge politiet totalskadd. Lørdag ettermiddag lå den på 2 meters dyp.

– Vil vil forsøke å heve båtvraket, og etter hvert vil vi ta en prat med dem som var om bord i båten, sier Roar Bjartan i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Meldingen om ulykken kom inn like etter klokka 13.30. (©NTB)

Personvernpolicy