Northug tapte for Rønning i spurt

RULLESKI: En treningsduell på rulleski så Rønning knuse Northug jr. Foto: Scanpix
RULLESKI: En treningsduell på rulleski så Rønning knuse Northug jr. Foto: Scanpix

Det er ikke ofte det skjer, men fredag tapte langrennsesset Petter Northug en spurt for Eldar Rønning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det bare var et rulleskirenn midtsommers. Northug liker ikke å bli slått i en spurt, og det blir alltid litt prestisje i stavtakene nå det skal kjempes om en seier. Slik også i Stjørdal sentrum fredag kveld da Tour de Trøndelag ble innledet med rundbaneløp på rulleski. Etter 12 runder på knappe to km, var det Eldar Rønning som fikk kastet tåspissen lengst fram etter en sugende stakespurt.

– Dette ble en god økt, og selvsagt er det artig å avgjøre en spurt. Følte jeg fikk skikkelig trøkk i stavtakene på oppløpet og det er godt å få bekreftet at formen er bra på denne tiden av året. Det ble et tøft løp der vi bevisst gjorde et forsøk på å sprenge feltet tidlig. Det klarte vi, og dette var et tøffere løp enn tilsvarende etappe i fjorårets Tour de Trøndelag, sa Eldar Rønning til Adresseavisen etter endt dyst.

Han var også den som gjorde den viktige jobben med å sprenge feltet midtveis i de tolv rundene. Hans rykk klarte verken Pietro Piller Cottrer eller Alexander Legkov på Trøndelag-visitt å følge med i. Isteden var det Rønning, Northug og trioen John Bjørgård, (Strindheim), Niklas Dyrhaug (Team Trøndelag) og Kent Ove Clausen (Team Trøndelag) som dro fra resten av feltet.

– Jeg stivnet fort da vi staket i spurten. Eldar var best, og det er litt ergerlig. Han vant også da vi møttes i fotballkamp tidligere, sukket Petter som likevel sikter seg inn på sammenlagtseieren i Tour de Trøndelag. Der har han grepet om seieren allerede i og med at Rønning ikke går de to siste etappene i Meråker lørdag. En på snø i Kirkebyfjellet og en avsluttende jaktstart på rulleski i sentrum. (©NTB)

Personvernpolicy