Statoil knust i retten

En 42 år gammel kvinne knuste oljegiganten i kampen om fast jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen har ifølge Bergens Tidende jobbet i forskjellige stillinger de siste 20 årene. Først jobbet hun for Hydro i en årrekke, men så ble stillingene videreført da selskapet slo seg sammen med Statoil. Kvinnens arbeidssted er Sandsli.

Hun har hatt stillinger både i kantina, sentralbordet og i resepsjonen. De siste årene har hun først og fremst vært kantinemedarbeider.

Kvinnen har vært innleid gjennom selskapet Quality People. Dermed mente Statoil at hun ikke hadde krav på fast stilling hos dem. Kvinnens advokat mener innleieforholdet forpliktet Statoil til å gi henne fast ansettelse etter fire års sammenhengende arbeid på samme sted.

Det var da kvinnen fikk beskjed om at hun måtte slutte i jobben at kampen om fast stilling begynte. Statoil argumenterte med at kvinnen «kjedet seg og muligens var mindre motivert» enn en annen kantineansatt, med mindre ansiennitet, som fikk fortsette i jobben.

Nå har Stavanger tingrett bestemt at 42-åringen, som ikke vil stå frem med navn og bilde, har krav på fast stilling fra 1. juli. Hun får også 100.000 kroner i erstatning fra Statoil, som i tillegg må dekke saksomkostningene.

- Vi er overrasket over rettens konklusjon, sier Jannik Lindbæk, informasjonsdirektør i Statoil ASA, som sier de vurderer å anke saken.

Personvernpolicy