Helseministeren er sjokkert over CV-løgner

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er sjokkert over avsløringen av CV-jukset til Liv Løberg i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonel.Foto: Berit Roald / SCANPIX
Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er sjokkert over avsløringen av CV-jukset til Liv Løberg i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonel.Foto: Berit Roald / SCANPIX

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) sier hun sjokkert over helsetopp Liv Løbergs CV-løgner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell innrømmer at hun har forfalsket studiebevis, og at CV-en hennes ikke er korrekt, melder VG. Torsdag sa hun opp jobben med øyeblikkelig virkning.

Les også: Helsesjef sier opp etter forfalskning av studiebevis

- Veldig trist

– Jeg blir lamslått og litt sjokkert. Samtidig er dette veldig trist, sier helseministeren til NTB.

Hun synes det er spesielt alvorlig at jukset er avslørt ved en avdeling som har ansvar for å autorisere helsepersonell.

– Hvordan dette har kunnet skje vil kun videre undersøkelser avdekke, sier ministeren. Hun mener det nå blir Helsedirektoratets jobb å rydde opp.

Samtidig synes hun det er overraskende at konsulentfirmaet som ble engasjert da ny SAFH-direktør skulle ansettes, ikke avslørte jukset.

- Stoler på firmaet

Ifølge VG ble konsulentfirmaet Management Synergy AS engasjert da den nye direktøren skulle ansettes.

– Når en bruker et firma til å rekruttere, så stoler en vel på at dette firmaet gjør den jobben grundig og godt. Samtidig må jeg understreke at jeg ikke kjenner detaljene i denne saken, sier Strøm-Erichsen.

- Uakseptabelt

Fylkesleder Kari Kjønnaas Kjos i Akershus Frp sier det er helt uakseptabelt at partikollega og administrasjonssjef Liv Løberg i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell har forfalsket studiepapirene sine.

Løberg tok selv kontakt med Kjos.

– Hva skal man si? Hun sendte meg en melding om at jeg skulle ta kontakt, og da jeg ringte, fortalte hun alt. Hadde hun ikke sagt det selv ville jeg ikke trodd det om henne, sier Kjos til NRK.

Les også: - Uakseptabelt

Forbereder politianmeldelse

Assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog vil politianmelde sin tidligere medarbeider Liv Løberg for dokumentfalsk.

– Vi forbereder nå en politianmeldelse for dokumentforfalskning og for å ha gitt uriktige opplysninger under ansettelsesprosessen. I tillegg er det naturlig at vi også undersøker alt hun har vært involvert i mens hun har jobbet i SAFH. Vi må forsikre oss om at det ikke er noe mer, sier Guldvog til avisen.

Personvernpolicy