Sex-anklager mot Al Gore

I HARDT VÆR: Tidligere visepresident Al Gore blir anklaget for å ha tvunget seg på en massør under et hotellbesøk i 2006. Foto: Scanpix.
I HARDT VÆR: Tidligere visepresident Al Gore blir anklaget for å ha tvunget seg på en massør under et hotellbesøk i 2006. Foto: Scanpix.

Vinner av Nobels fredspris anklaget for seksuell trakassering. Politet har henlagt saken på grunn av manglende bevis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske kulørte ukebladet The National Enquirer skriver denne uken om en kvinne som anklager tidligere visepresident og vinner av Nobels fredspris Al Gore for å ha kommet med uønskede seksuelle tilnærmelser i 2006.

Hendelsen det er snakk om skal ha funnet sted på et hotell i Portland, Oregon. Den tidligere visepresidenten, som nå har skapt seg en karriere som miljøforkjemper, skal ha tatt kontakt med en massør som kom til hotellet for å hjelpe Gore.

- Tvang seg på henne

Under massasjen skal Gore ifølge kvinnen forsøkt å få henne til å ta ham på genitalene en rekke ganger. Kvinnen gikk ikke straks til politiet, men ventet to måneder før hennes advokat tok kontakt med politiet i Portland.

Da politiet prøvde å få kvinnens forklaring, ville hun ikke stille opp. Det endret seg imidlertid i januar i fjor. Da tok kvinnen på nytt kontakt med etterforskerne, og ba om å få avlegge en forklaring.

Den 54 år gamle kvinnen har forklart at hun unngikk å avgi forklaring fordi hun var redd for ikke å bli trodd.

Vekker oppmerksomhet

En rekke amerikanske aviser har senere tatt tak i saken, og det stemmer at det foreligger en anmeldelse, men politiet har i to omganger henlagt saken på grunn av bevisets stilling. Først da kvinnen ikke ville forklare seg, og deretter etter at hun hadde forklart seg i fjor.

Ifølge The National Enquirer sier statsadvokat Michael D. Schrunk at saken kan føre til straffeforfølgelse av Gore, eller et sivilt søksmål.

- Det er en åpning for at dette fortsatt kan straffeforfølges, men det avhenger av både politiet og kvinnen det er snakk, skriver statsadvokaten i en pressemelding.

Tok vare på klærne

Ifølge amerikanske medier har kvinnen fortalt etterforskerne at hun hadde tatt vare på klærne hun hadde på seg under det påståtte overgrepet, og at hun hadde fortalt om hendelsen til to venner straks etter den hadde funnet sted.

Likevel viser de offentliggjorte dokumentene at politiet verken har snakket med de to vennene, eller tatt kontakt med ansatte på hotellet, før de henla saken den siste gangen.

- Saken ble ikke etterforsket videre etter at etterforskerne besluttet at det ikke fantes nok bevis for å understøtte anklagene, skriver Portland police bureau i en pressemelding.

- Ville ikke bevist noe

En talsperson for politiet i Portland, Mary Wheat, sier politiet ikke dro til hotellet, eller snakket med kvinnens venner, fordi det ikke ville hjulpet til å bevise eller motbevise kvinnens påstander.

- Vi tviler ikke på at Al Gore var på hotellrommet med denne kvinnen. De to personene som befant seg der var Gore og henne. Hvis en hotellansatt kom inn og så dem sammen, så ville det vært noe annet, sier Wheat.

Al Gore annonserte tidligere i juni at han og kona, Tipper Gore, går fra hverandre etter mer enn 40 års ekteskap. Han har tidligere benektet å ha et forhold til den amerikanske miljøaktivisten Laurie David.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Personvernpolicy