Arvesen vraket fra Tour de France

Kurt Asle Arvesen er vraket fra Tour de France i år. (Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX)
Kurt Asle Arvesen er vraket fra Tour de France i år. (Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX)

Kurt Asle Arvesen er vraket fra Tour de France i år. Han ble veid og funnet for lett av Team Sky-ledelsen etter en heller skuffende sesong til nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i år har Arvesen vært plaget med både kragebeinsbrudd og kneproblemer. Han måtte også bryte Sveits Rundt etter magetrøbbel. Dermed har Sky-ledelsen gjort en helhetsvurdering, og Arvesen måtte vike plassen for andre ryttere i Touren i år.

– Jeg så på mulighetene mine til å komme med på laget i Touren som 50-50, sa Arvesen til NTB etter at uttaket ble kjent.

– Målet mitt var å kjøre meg i form til Touren gjennom NM-rittene i Trøndelag, men slik ble det ikke, slo Arvesen fast.

– De har valgt å ta med en rytter som er mye bedre i fjellene enn meg, og det har jeg forståelse for, for Wiggins trenger all den hjelp han kan få i de bratteste partiene. Jeg har rett og slett ikke hatt en god nok sesong i år, og alt det som har skjedd, både med tanke på kragebeinsbrudd, kneproblemer og magetrøbbel nå sist i Sveits Rundt, har ikke talt på den positive siden for meg, slo Arvesen fast torsdag. Han sa også at det er et godt lag Team Sky sender til Touren.

35-åringen kjørte sin aller første Tour de France i 2004. Etter det har han kjørt fire ganger, i 2005, 2007, 2008 og 2009.

– Hva gjør du nå?

– Det er et godt spørsmål. Nå tar jeg NM-fellesstarten først. Den går søndag, og så får jeg se hva det blir til, sa Arvesen til NTB.

Edvald Boasson Hagen skal kjøre for Sky-laget i årets Tour. Han kommer trolig til å få en fri rolle med muligheter til å vinne etapper som passer for ham, men det er Bradley Wiggins som blir Sky-lagets kaptein.

Thor Hushovd skal selvsagt kjøre Touren for Cervélo-laget. Han kjører rittet for tiende gang, og jakter på sin tredje seier i kampen om den grønne sprinttrøya. (©NTB)

Personvernpolicy