Pirat-gründere legger ned

Pyratbyrån har hatt en åpen profil i forhold til media gjennom sin sju år lange virksomhet. Her under en pressekonferanse i 2009.
Pyratbyrån har hatt en åpen profil i forhold til media gjennom sin sju år lange virksomhet. Her under en pressekonferanse i 2009.

Opphavsmennene bak Pirate Bay gir seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Stengt til ettertanke» er budskapet på det store grønne skiltet Piratbyran har satt opp på nettsidene sine når de nå legger ned sin virksomhet.

Piratbyrån er navnet på tankesmien og lobby-organisasjonen som i sin tid startet Pirate Bay og i senere tid har blitt rettsforfulgt for dette.

Nettstedet lever nå sitt eget liv uavhengig av sine opphavsmenn.

- Sju år er nok

- Piratbyrån er noe som vi har levd med i sju år nå, men alt til sin tid og jeg tenker at nå må det være nok, sier Marcin de Kaminski, en av Piratbyråns grunnleggere, til Sveriges Radios P3 Nyheter

Piratbyrån ble startet i 2003 som en motvekt til bransjeorganisasjonen Antipiratbyrån for å støtte fri kopiering av kultur og informasjon. De har kjempet mot opphavsrettigheter på internett og for en debatt om dette.

Tiende største i verden

I denne forbindelse ble nedlastingsnettstedet Pirate Bay startet. I 2008 var det 25 millioner på Pirate Bay, og nettstedet var en stund det tiende største i verden.

I tillegg til dette har Piratbyrån lobbet for fri kopiering av HIV-medisiner i U-land og mot opphavsrett på ord og fraser.

Personvernpolicy