Day-Lewis som Sherlock-skurk?

NY SKURKEROLLE? Her mottar Daniel-Day Lewis Oscar for beste mannlige hovedrolle i dramaet «There Will Be Blood». Ifølge rykter skal han spille den utspekulerte professoren Moriarty (t. h) i «Sherlock Holmes 2». Foto: Kevork Djansezian/AP og Wikimedia Commons.
NY SKURKEROLLE? Her mottar Daniel-Day Lewis Oscar for beste mannlige hovedrolle i dramaet «There Will Be Blood». Ifølge rykter skal han spille den utspekulerte professoren Moriarty (t. h) i «Sherlock Holmes 2». Foto: Kevork Djansezian/AP og Wikimedia Commons.

Rykter i Hollywood knytter selveste Daniel Day-Lewis (53) til skurkerollen i «Sherlock Holmes 2».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Det er bloggen Superherohype.com som skriver at regissør Guy Ritchie ifølge ukjente kilder skal ønske seg Day-Lewis i rollen som professor Moriarty. Filmmagasinet Empire refererer ryktene i dag.

Hvis informasjonen stemmer er det en oppsiktsvekkende nyhet. Den høyt respekterte, doble Oscar-vinneren er nemlig kjent for å styre unna såkalte «blockbustere».

53-åringen pleier også å isolere seg fra familien når han forbereder seg til en rolle. Det skal være en medvirkende årsak til at engelskmannen bare har gjort fire filmer på 2000-tallet.

Erkefiende

Empire fryder seg likevel over tanken på Day-Lewis som den mystiske professor Moriarty. Den britiske skuespilleren har minneverdige skurkeroller bak seg i «Gangs of New York» og «There Will Be Blood».

Les anmeldelse: Enkel moro med mesterdetektiven

Day-Lewis er imidlertid ikke den eneste kandidaten til rollen som Moriarty, ifølge ryktene. Javier Bardem, Gary Oldman, Sean Penn og Brad Pitt har også vært nevnt.

Den lynintelligente professor Moriarty er Sherlock Holmes` erkefiende i bøkene om mesterdetektiven. Karakteren dukket så vidt opp i den første Holmes-filmen, men uten at vi fikk se ansiktet hans. I film nummer, som er ventet på kino i 2011, skal Moriarty være hovedskurk. Robert Downey Jr og Jude Law gjentar sine roller som henholdsvis Holmes og assistenten Dr.Watson.

Les også: «Iron Man» blir trollmann

Personvernpolicy