- Ingen advarsler om at toget var på vei

Minst tolv ungdommer omkom etter å ha blitt påkjørt av et hurtigtog nordøst i Spania sent onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere 14 mennesker ble skadd, tre av dem kritisk, i påkjørselen ved jernbanestasjonen i Castelldefels Playa sør for Barcelona klokka halv tolv onsdag kveld, melder spansk radio.

De skadde er mellom 16 og 26 år, med unntak av en mann som er 45 år gammel, skriver den spanske avisen i El Pais.

Hundrevis av ungdommer feiret sankthans, eller festividad de San Juan som det heter på spansk, på en strand i nærheten av ulykkesstedet.

Ulykken skjedde da en ny gruppe ungdommer ankom jernbanestasjonen med tog. I stedet for å bruke fotgjengerundergangen på stedet, valgte de å krysse jernbanelinjen. Akkurat da passerte et hurtigtog på vei mellom Barcelona og Alicante.

«Veldig fullt»

Et vitne, Fernando Ortega, sier til spanske medier at toget var «veldig fullt» og en stor gruppe mennesker bestemte seg for å løpe over skinnene til den andre siden av stasjonen for å unngå trengselen.

- I det øyeblikket kom et tog i den andre retningen og kjørte over alle, sier Ortega, ifølge BBC.

- Ingen advarsler

Et annet vitne sier:

- Døren var stengt og vi kunne ikke komme oss ut, så vi forsøkte å gå ut på siden av toget. Det var ingen lys og ingen advarsler om at toget var på vei. Vi var mer enn 30 personer, sier vitnet.

Redningsarbeidere på stedet ble møtt av et ubeskrivelig syn av døde og lemlestede kropper spredt langs jernbanelinjen.

Onsdagens ulykke er Spanias verste jernbaneulykke siden 2003, da 19 mennesker omkom i en kollisjon mellom to togsett nær byen Chinchilla.

Personvernpolicy