Uruguay venter for Sør-Korea

Sør Koreas Park Chu-young i duell med Nigerias Rabiu Afolabi. Sør-Korea klarte uavgjort 2-2 og er dermed videre i fotball-VM. Foto: AFP / Scanpix.

Sør-Korea klarte 2-2 mot Nigeria og skal opp mot Uruguay i cupspillet i fotball-VM.

Uavgjort var greit nok etter spill og sjanser. Koreanerne viste svakhetstegn bakover, og det må det ordnes opp i foran åttedelsfinalen.

Uruguay har framstått som et av de beste forsvarsslagene hittil i mesterskapet, og de har ennå ikke sluppet inn mål. I tillegg har de offensive spillere som har evnen til å avgjøre kamper.

– Jeg er veldig skuffet. Jeg er overbevist om at vi hadde fortjent bedre enn dette i mesterskapet, sa Nigerias svenske trener Lars Lagerbäck.

Nigerianerne åpnet best i Durban. De virket tente og aggressive, og viste mer selvtillit enn i de to første kampene. Det virket som om Nwankwo Kanus inntreden i laget bidro til det.

Etter bare 11 spilte minutter tok de ledelsen på et mønsterangrep som de aller fleste som har spilt fotball har lært noe om før lilleputtalderen er over. Høyrebacken Chidi Odiah tok seg ned på dødlinjen og slo et perfekt innlegg. Det var lite forsvarsspillere med «hjem» hos Sør-Korea, og Kalu Uche slet seg fri fra oppasser Cha Du-ri, kom først på ballen og dunket den enkelt i mål.

Snudde

Sør-Korea tok over initiativet etter Nigerias første scoring. Sju minutter før pause kom 1-1-scoringen. Nigeria ga bort en av sine mange dødballer fra skummel distanse, og innsvingerfrisparket fra Ki Sung-yong fant hodet til umarkerte Lee Jung-soo på bakerste stolpe. Han scoret enkelt.

Tre minutter etter pause tok Sør-Korea ledelsen. Målet kom på et direkte frispark av Park Chu-young i keeperhjørnet til Nigerias Vincent Enyeama.

Prøvde

Nigeria ga slett ikke opp, og 21 minutter før full tid kom belønningen. Yakubu reduserte på straffespark til 2-2. Samme Yakubu hadde en 100-prosentsjanse like før, men da bommet han mirakuløst nok fra kloss hold for mer eller mindre åpent mål.

Noen minutter senere scoret Argentina, og Nigeria ville ha vært videre i turneringen med nok en scoring. Innbytter Obafemi Martins hadde en eventyrlig mulighet til å lage 3-2, men skuddet hans gikk utenfor. De grønne kastet folk fram på banen i sluttminuttene, men den siste forløsende scoringen kom aldri.

Dermed gikk Sør-Korea videre, og ikke Nigeria.

Argentina vant gruppe B etter tre strake seirer. Nå venter Mexico i åttedelsfinalen.