Andre svenske mistenkt for Somalia-terror

En svensk mann mistenkt for å ha planlagt et angrep i Somalia ble pågrepet i Stockholm tirsdag, sier sikkerhetspolitiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pågripelsen skjer en måned etter at en annen svensk statsborger ble pågrepet, mistenkt for det samme forholdet.


- Sikkerhetspolitiet arresterte i dag en annen svensk borger som er mistenkt for å ha planlagt en terrorforbrytelse, het det i en uttalelse fra Säpo, det svenske sikkerhetspolitiet. De la til at den mistenkte planen innebar «et angrep i Somalia».

Politiet sier videre at pågripelsen av mannen, hvis navn ikke ble offentliggjort, hadde sammenheng med pågripelsen av en annen svensk statsborger i Göteborg i mai.

- Flere mennesker vil bli avhørt i sammenheng med etterforskningen, sier Säpo, og la til at det vil bli avgjort 25. juni om mannen vil forbli varetektsfengslet i påvente av rettssaken.

Sikkerhetspolitiet kom ikke med ytterligere opplysninger, men ifølge tabloidavisen Expressens nettutgave er den mistenkte født i 1984 og har somalisk bakgrunn.

Expressen skriver også at pågripelsen tirsdag skjedde i Stockholms-forstaden Rinkeby. Området er kjent for å ha en av de høyeste konsentrasjonene av første- og andregenerasjons innvandrere i Sverige.

Svensk politi har de siste månedene advart om at Göteborg og flere av Stockholms forsteder, deriblant Rinkeby, kan ha blitt rekrutteringsområder for den somaliske islamistbevegelsen Shebab. Bevegelsen har erklært lojalitet til Osama bin Ladens al-Qaidanettverk og kontrollerer mesteparten av det sørlige og sentrale Somalia.

Personvernpolicy