Hodgson jaktes av flere

Roy Hodgson forlater etter alle solemerker Fulham og Brede Hangeland. Nå overtar han enten Liverool eller det engelske landslaget. (Foto. Scanpix).
Roy Hodgson forlater etter alle solemerker Fulham og Brede Hangeland. Nå overtar han enten Liverool eller det engelske landslaget. (Foto. Scanpix).

Roy Hodgson blir omtalt som en mulig engelsk landslagssjef dersom Fabio Capello slutter. Liverpool håper derfor å ha Hodgson klar som manager før Englands skjebnekamp mot Slovenia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hodgson har gjort stor suksess i Fulham, men kan få større oppgaver i løpet av kort tid. Det går rykter i England om at Fabio Capello kan komme til å slutte dersom «Three Lions» feiler mot Slovenia i onsdagens nøkkelkamp. Da må Englands fotballforbund raskt finne en erstatter.

Hodgson skal være en sterk kandidat dersom italieneren forlater jobben som landslagssjef.

Jobber på spreng

Det tvinger Liverpool på banen. Merseyside-laget sparket nylig spanske Rafael Benítez som senere ble Jose Mourinhos erstatter i italienske Inter. Klubben håper ifølge The Guardian å ha Hodgson på plass som ny manager i løpet av uken.

Uvissheten rundt Capello gjør at Liverpool håper å kunne lande en avtale med Hodgson allerede før Englands skjebnekamp i fotball-VM.

Det er uklart hva som skjer med Kenny Dalglish dersom Hodgson blir Liverpool-manager. Skotten er nær venn av Hodgson, men skal være sterkt imot at Fulham-manageren blir manager på Anfield. Dalglish er klubbambassadør for Liverpool og har bistått daglig leder Christian Purslow i jakten på Benitez’ erstatter.

Dalglish ønsker selv jobben, og ifølge The Times og The Guardian kan Dalglish komme til å forlate klubben dersom rødtrøyene velger å hente Hodgson opp fra London.

Mange ønsker Dalglish

Liverpool sliter økonomisk og et eierskifte er ventet i løpet av året. Både som spiller og manager hadde Dalglish stor suksess i Liverpool. Han trakk seg på grunn av stress og slitasje i februar 1991. En rekke supportere ønsker Dalglish tilbake i managerstolen, og skotten skal være forundret over at styret ikke har lagt mer vekt på hans innspill i jakten på ny manager.

Hodgson ledet denne sesongen Fulham til europaligafinale, men londonlaget tapte finalen mot spanske Atletico Madrid. Han har fått mye ros for jobben han har gjort med Brede Hangelands klubb. I 2004 og 2005 var briten trener i Viking.

I tillegg til en periode i norsk fotball har han vært trener i en rekke svenske klubber. Av andre større klubber han har trent kan nevnes Blackburn, Inter og Udinese.

Hodgson har også tidligere vært landslagstrener. Han har i sin tid hatt ansvaret for Sveits, De forente arabiske emirater og Finland.

Personvernpolicy