Lundekvam dømt for vold

Claus Lundekvam er anklaget for mild legemsfornærmelse mot en kvinne i sitt eget hjem. (Foto: Erlend Aas / Scanpix)
Claus Lundekvam er anklaget for mild legemsfornærmelse mot en kvinne i sitt eget hjem. (Foto: Erlend Aas / Scanpix)

En svært lettet Claus Lundekvam slapp med bot og prøvetid etter å ha vært tiltalt for mild legemsfornærmelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lundekvam erklærte seg skyldig etter tiltalen, og dommeren i Southampton Magistrates Court idømte den tidligere landslagsspilleren en bot på 500 pund, eller rundt 4700 kroner, pluss 12 måneders prøvetid, melder Dagbladet.

- Etter å ha tatt alle den tiltaltes problemer i betraktning, samt alvorlighetsgraden av hendelsen, ser jeg en moderat bot som den beste løsningen, sa dommeren, som la vekt på at Lundekvam nå gjennomgår frivillig rehabilitering, ifølge avisen.

Den tidligere midtstopperen var anklaget for mild legemsfornærmelse mot en kvinne i sitt eget hjem.

Den tidligere fotballproffen har to ganger tidligere i år blitt arrestert av engelsk politi i sitt eget hjem. Den første gangen var han mistenkt for å være i besittelse av narkotika, mens han den 15. april ble arrestert, anklaget for «common assault», som i britisk sammenheng både kan bety vold og truende oppførsel.

Claus Lundekvam innrømmet tidligere i år å ha hatt rusproblemer, og han ble 17. mai innlagt på Sporting Chance Clinic, en rehabiliteringsklinikk for idrettsutøvere med rusproblemer. Det er ventet at Lundekvam slipper varetekt ettersom han har oppsøkt hjelp til rehabilitering.

– Jeg føler meg som et nytt menneske. Jeg er her, jeg får hjelp. Det er tungt som faen, men dette skal jeg gjennom, dette skal jeg klare, sa Lundekvam da han tidlig i juni sto fram med rusproblemene sine.

I saken knyttet til narkotika har Claus Lundekvam fortsatt status som mistenkt. I denne saken kan imidlertid fengselsstraff være et mulig utfall, særlig om det dreier seg om et tungt stoff.

Lundekvam spilte i sin tid 357 kamper for Southampton. For Norge ble det 40 A-landskamper. Her hjemme spilte 37-åringen for Brann før han ble England-proff.

Personvernpolicy