Kondomer med tenner

OPPFINNER: Legen Sonette Ehlers med sin nye oppfinnelse. Foto: Scanpix.
OPPFINNER: Legen Sonette Ehlers med sin nye oppfinnelse. Foto: Scanpix.

Sørafrikansk lege har funnet opp en høyst utradisjonell metode for å stoppe voldtekter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rape-aXe kalles kondomet. Det har tenner på innsiden, og skal brukes av kvinner.

Kvinnen bruker kondomet omtrent som en tampong. Deretter vil flere rader av tenner på innsiden, som har form som kroker, angripe penis i tilfelle penetrering.

Når kondomet først har bitt seg fast, er det ikke bare bare å ta det av. Det må nemlig kyndig legehjelp til for å fjerne innrettningen, noe oppfinneren Dr. Sonnet Ehlhers, ønsker skal skje etter en pågripelse.

- Det gjør vondt. Man kan ikke tisse eller gå når det sitter på. Hvis man prøver å fjerne det, vil det bare bite seg enda hardere fast, sier Ehlers til CNN.

Hun har søkt hjelp fra ingeniører, gynekologer og psykologer for å sikre seg at kondomet fungerer, og er trygt for den som «angripes».

- Det ideelle ville være hvis kvinnen tar på seg kondomet før hun for eksempel går på en blind date, eller hvis man oppsøker steder der man ikke føler seg trygg, sier hun.

Den kvinnelige legen har investert alt hun har før lanseringen av kondomet. Både hus og bil er solgt, og hun skal dele ut 30.000 kondomer under VM i fotball.

Sør-Afrika har blant verdens høyeste voldtektsrater. En undersøkelse fra 2009 viser at 28 prosent av de spurte mennene har voldtatt en kvinne eller jente, mens hver 20. sier de har gjennomført en voldtekt det siste året.

Etter fullendt testing skal kondomet koste to dollar stykket.

Personvernpolicy