Tror regjeringen snubler i egen arroganse

KrF-leder Dagfinn Høybråten inviterte pressen til nesoddbåten Tidedronningen for oppsummering av den politiske våren mandag formiddag. Høybråten som bor på Nesodden, men representerer Rogaland på Stortinget, har 30 års fartstid som passasjer på nesoddbåtene. Foto: Morten Holm/SCANPIX
KrF-leder Dagfinn Høybråten inviterte pressen til nesoddbåten Tidedronningen for oppsummering av den politiske våren mandag formiddag. Høybråten som bor på Nesodden, men representerer Rogaland på Stortinget, har 30 års fartstid som passasjer på nesoddbåtene. Foto: Morten Holm/SCANPIX

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener den politiske våren har bevist at regjeringen gir blaffen i Stortinget og er seg selv nok. Likevel frir han til de rødgrønne og inviterer til samarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De rødgrønne er i sin fulle rett til å bruke sitt flertall og være seg selv nok, men jeg bestrider klokskapen i å overkjøre Stortinget gang på gang. Regjeringen kan komme til å snuble i egen arroganse, sa Høybråten da han oppsummerte den politiske våren for KrF på en pressekonferanse på nesoddbåten Tidedronningen mandag formiddag.

KrF-lederen har skrevet et sommerkort til statsministeren der han inviterer til bredt samarbeid om fattigdomsbekjempelse, jernbanesatsing og styrking av barnevern og rusomsorg.

– Vi vil gjerne samarbeide. Det er en fare for at en regjering som ikke lytter til opposisjonen, heller ikke lytter til folket. Å ha flertall betyr ikke at man alltid har rett, sier Høybråten.

Han mener de rødgrønne har skapt et politisk klima som er fritt for samarbeid og samspill etter stortingsvalget i høst.

– Det så vi klart demonstrert da Stortinget diskuterte Mongstad og behandlet mistillitsforslaget mot olje- og energiministeren på fredag. Regjeringen viste manglende respekt for Stortinget, hevder Høybråten. (©NTB)

Personvernpolicy