USA og Israel skal drøfte Gaza-blokaden

De to statslederne skal møtes i Washington 6. juli for å diskutere blokaden av Gaza. Israel har blitt møtt med massiv kritikk for sine handlinger, men nå får de amerikansk ros. Foto: Jewel Samad (AFP Photo)
De to statslederne skal møtes i Washington 6. juli for å diskutere blokaden av Gaza. Israel har blitt møtt med massiv kritikk for sine handlinger, men nå får de amerikansk ros. Foto: Jewel Samad (AFP Photo)

USA roser Israels oppmyking av Gaza-blokaden. President Barack Obama skal diskutere blokaden med statsminister Benjamin Netanyahu om to uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to statslederne skal møtes i Washington 6. juli, opplyste Det hvite hus søndag. Kort tid før hadde den israelske regjeringen kunngjort at Gaza-blokaden skal mykes opp, blant annet ved at «sivile varer» skal kunne fraktes inn til det palestinske området.

– Fra nå av er det grønt lys for alle varer, bortsett fra militært utstyr og materialer som kan styrke Hamas’ militærmaskineri, sier den israelske regjeringstalsmannen Mark Regev.

Ifølge Tony Blair, utsending for den såkalte Midtøstenkvartetten bestående av USA, EU, Russland og FN, betyr Israels beslutning en radikal endring med hensyn til hvilke varer som lovlig kan fraktes inn til Gaza. (©NTB)

Personvernpolicy