Unge Høyre vil kutte i sykelønna

Leder i Unge Høyre, Henrik Asheim, mener at ytringsfriheten kan styrkes dersom rasismeparagrafen fjernes. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Leder i Unge Høyre, Henrik Asheim, mener at ytringsfriheten kan styrkes dersom rasismeparagrafen fjernes. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Unge Høyre vil fjerne rasismeparagrafen fra straffeloven, kutte i sykelønna og behovsprøve barnetrygden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres ungdomsorganisasjon mener det vil styrke ytringsfriheten dersom rasismeparagrafen blir fjernet.

– Ytringsfriheten er en av bærebjelkene i det moderne demokratiet. Muligheten til å utfordre og kritisere er nødvendig for å kunne skape en positiv utvikling i samfunnet, sier Unge Høyres leder Henrik Asheim.

Bør fjernes

Vedtaket om at paragraf 135 i straffeloven bør fjernes, ble fattet under Unge Høyres landsmøte i Trondheim i helgen.

Sykelønna vil UH redusere til 80 prosent av ordinær inntekt. Asheim mener man i Norge diskuterer hvordan vi skal få ned sykefraværet, men konsekvent unnlater å snakke om det eneste vi vet hjelper, nemlig redusert lønn under sykdom.

– Prinsippet må være at det alltid skal lønne seg å jobbe, sier UH-lederen.

Ønsker behovsprøving av barnetrygden

Han mener også at behovsprøving av barnetrygden vil kunne virke positivt fordi det da vil bli økonomisk mulig å øke trygden til dem som virkelig trenger barnetrygd.

– En politikers oppgave er å hjelpe dem som faller utenfor. For oss er det viktigere å hjelpe dem som virkelig trenger det fremfor å holde på en likhetstanke som gir like mye til alle uavhengig av behov, sier UH-lederen. (©NTB)

Personvernpolicy