Ikke råd til ferie

- Foreldre gråter på telefonen når vi sier at de ikke får plass på ferietilbudet vårt, sier generalsekretær i Røde Kors, Børge Brende. (Foto:  Berit Roald / Scanpix)
- Foreldre gråter på telefonen når vi sier at de ikke får plass på ferietilbudet vårt, sier generalsekretær i Røde Kors, Børge Brende. (Foto: Berit Roald / Scanpix)

Rundt 1.000 barn og unge skal i sommer på ferie med Røde Kors. Men organisasjonen må si nei til halvparten av dem som søker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 85.000 barn lever i fattige familier i Norge, familier som ikke har råd til å ta ferie. Mange kommuner og bydeler støtter fattige barn og unge med ferietilbud, men likevel er det mange som må bli hjemme, skriver Dagbladet.

– Det er fryktelig tungt å avvise folk. Foreldre gråter på telefonen når vi sier at de ikke får plass på ferietilbudet vårt, sier generalsekretær i Røde Kors, Børge Brende.

Han håper at organisasjonen i fremtiden skal slippe å si nei til barn som ønsker seg en ferietur.

– I fjor møtte jeg en 13-åring som aldri hadde vært på ferie før. Det var veldig stort for ham å endelig oppleve det som alle andre snakket om hver høst, sier Brende. (©NTB)

Personvernpolicy