Tre døde og 36 ble skadet i turistulykke i Danmark

Tre personer omkom og 36 ble skadd da en traktor med en tilhenger full av turister veltet på Mandø fredag. Foto: Jesper Kristensen / Scanpix
Tre personer omkom og 36 ble skadd da en traktor med en tilhenger full av turister veltet på Mandø fredag. Foto: Jesper Kristensen / Scanpix

Traktor med en tilhenger full av turister veltet på Mandø vest i Danmark, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre mistet livet og 36 personer ble skadet i ulykken fredag ettermiddag, skriver dansk politi på sine nettsider.

Nettutgaven til Jyllands-Posten skriver at en ødelagt hjulaksel på traktoren førte til at tilhengeren veltet.

Dansk politi har ikke fastslått turistenes identitet, men ifølge dansk TV 2 er det snakk om en gruppe på 40 medlemmer fra seniorsaken i Danmark.

– Sju av de skadde er fløyet til sykehus i Esbjerg, Odense og Aabenraa, sier kommunikasjonssjef ved Syd- og Sønderjyllands politi, Helle Lundberg til DR.

Mandø-bussen består av en stor vogn som trekkes av en traktor. Slike ekvipasjer er vanlige på feriesteder langs kysten av Jylland. Turistene skal ha vært ute på selsafari da ulykken skjedde.

Øyenvitner forteller at traktorbussen veltet 300 meter ut i vannet på den vidstrakte og langgrunne stranden. Det medførte at ambulansene ikke klarte å kjøre ut til ulykkesstedet.

Det er ikke kjent hvor mange mennesker som var om bord på traktorbussen eller hvilke nasjonaliteter de har. Turistene skal ha vært ute på selsafari da ulykken skjedde.

(©NTB)

Personvernpolicy