Forstår ikke Capello

Fulham-manager Roy Hodgson er bekymret for en ny marerittreise til europaligafinalen.
Fulham-manager Roy Hodgson er bekymret for en ny marerittreise til europaligafinalen.

Fulham-manager Roy Hodgson er ikke kjent for å kritisere kolleger, men Fabio Capello blir han ikke helt klok på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke overraskende er det keeperspørsmålet som opptar Hodgson før Englands andre gruppekamp i årets VM-sluttspill. Fulham-sjefen mener den engelske landslagssjefen for lengst burde ha gjort det klart at Robert Green får en ny sjanse mellom stengene.

Green gjorde en grov tabbe i VM-åpningen mot USA, og de siste dagene har britiske medier spekulert høyt i at West Ham-sisteskansen blir vraket til fordel for David James.

– Jeg forstår ikke hvordan man kan ha en situasjon der du har tre keepere og ingen vet hvem som er førstevalget, sier Hodgson til BBC.

Skaper usikkerhet

Faktum er at den engelske keeperdebatten raste allerede før VM-startet. Ved siden av nevnte Green og James, har Capello også med seg Manchester City-keeper Joe Hart til Sør-Afrika. I oppkjøringskampene til mesterskapet fikk de sjansen i én kamp hver.

Dermed var forvirringen total med hensyn til hvem som ville få sjansen i VM.

– Alle keeperne ser ut til å være jevngode, alle har sin egen mening om hvem som er best og hvem som har best ferdigheter, sier Hodgson – og er åpenbart ikke begeistret for den usikkerheten som råder.

Han er ikke et sekund i tvil om hvem som bør vokte det engelske målet mot Algerie.

– Etter min mening er det sånne ting som bare treneren og keepertreneren kan avgjøre, og de har vel egentlig bestemt seg. De ga Green sjansen fordi de var enige om at han er førstevalg, og dermed bør de stå ved det, sier Hodgson.

– Alle gjør feil

Bestemt seg har de definitivt. Landslagssjef Capello bekreftet torsdag at han vet hvem som skal vokte det engelske målet mot Algerie. Hvem valget har falt på, vil han imidlertid ikke røpe.

– Jeg har bestemt meg, men vi venter til i morgen med å fortelle det til spillerne, sa italieneren.

– Laget annonseres alltid på kampdagen, aldri tidligere, tilføyde han.

Capello har tatt Robert Green i forsvar etter kjempetabben i åpningskampen, og har blant annet pekt på at den mye kritiserte VM-ballen skaper mye trøbbel for spillerne i VM.

– Alle gjør feil. Spisser, keepere, forsvarsspillere. Jeg må velge ut fra verdien til de ulike spillerne, ikke ut fra tabbene de gjør, sier italieneren.

Spørsmålet er om det betyr at Robert Green får ny tillit foran 64.000 tilskuere på Green Point Stadium i kveld. (ANB)

Personvernpolicy