– Brasil er overvurderte

Harry Redknapp mener Brasil ikke er så gode som mange vil ha det til. (Foto: Digitalsport).
Harry Redknapp mener Brasil ikke er så gode som mange vil ha det til. (Foto: Digitalsport).

Harry Redknapp vil fjerne Brasil-glorien – og mener i stedet England har tidenes sjanse til å vinne VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasil åpnet VM med seier, flotte mål og periodevis godt spill mot Nord-Korea. Tottenham-manager Harry Redknapp mener likevel at brasilianerne langt fra er så gode som folk skal ha det til – og henviser til at en rekke av landslagssjef Dungas utvalgte har mislykkes i England.

– Vi overvurderer Brasil. Alle mener Brasil er så fantastiske. Men Elano holdt ikke i England. Robinho i Manchester City også, de droppet han til slutt, sier Spurs-sjefen til talkSPORT.

Ingen suksess

Det stopper ikke der.

– Gilberto (Silva) var en strålende spiller i Arsenal, men Wenger følte likevel at det var tid for å sende ham videre. Gilberto, den tidligere Tottenham-backen, er også i VM-troppen. Jeg tror han spilte to kamper for Tottenham, sier Redknapp.

Og har bare nesten rett. Gilberto fikk tre ligakamper for London- klubben – totalt sju kamper i alt. Det var Redknapp selv som besluttet at brasilianeren hadde gjort sitt på White Harte Lane.

Nevnte Elano fikk 62 kamper for Manchester City, men ble aldri noen suksess på City of Manchester Stadium.

Den beste sjansen

– Noen ganger overvurderer vi disse spillerne, og jeg mener vi (England) har minst like god tropp og at dette er en strålende sjanse for oss, sier Redknapp.

Tross den vaklevorne VM-åpningen mot USA mener Spurs-sjefen at England har en sjelden god sjanse til å bli verdensmester.

– Vi kommer aldri til å få en bedre sjanse. Vi har gode spillere, det er vår tur, og dette er vår sjanse, sier han.

Mangler favoritter

63-åringen mener mangelen på klare favoritter i Sør-Afrika gagner England.

– Jeg husker VM i 1970, da vi så på Brasil i første runde og tenkte «å, herregud». Vi hadde aldri sett sånn fotball. Det var utrolig. England hadde et godt lag det året, og tyskerne var sterke det året. Men ser vi på årets VM, tenker vi «vent litt, hvem spiller egentlig godt», sier Redknapp.

Tottenham-sjefen har åpenbart ikke latt seg imponere av verken Tyskland eller Argentina så langt. (ANB)

Personvernpolicy