Slår alarm om gutteprostitusjon i Trondheim

En ny studie viser at psykisk utviklingshemmede gutter prostituerer seg i Trondheim. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)
En ny studie viser at psykisk utviklingshemmede gutter prostituerer seg i Trondheim. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

Voksne menn i Trondheim kjøper seksuelle tjenester av mindreårige med utviklingshemming og psykiske lidelser. Kontakten opprettes på internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny feltstudie som Prosenteret har utarbeidet på oppdrag fra Helsedirektoratet, viser at psykisk utviklingshemmede gutter prostituerer seg i Trondheim, skriver Adresseavisen.

– Det starter gjerne med at de blir kontaktet av eldre gutter eller menn på chattekanaler på internett. Her kan de ble bedt om å kle av seg, og guttene gjør det de får beskjed om. Etter hvert får de kanskje en invitasjon til å møtes, sier Anne Grytbakk i Kirkens Bymisjon.

Også politiet har fått tips og indikasjoner på at slik prostitusjon foregår i byen.

– Vi er ekstra oppmerksomme når vi får opplysninger om prostitusjon blant gutter, men miljøet er så skjult at det er vanskelig for oss å fange opp konkrete hendelser, sier Egil Gabrielsen, politioverbetjent ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Jens Petter Gitlesen, forbundsleder i Norsk forbund for utviklingshemmede, mener at dårlig hjelpetilbud og sen diagnostisering er noe av årsaken til at slik prostitusjon foregår. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Personvernpolicy