Fritt Ord gir 2,5 millioner til bloggere

Gründer av bloggsamfunnet Ipublish, Thomas Moen, hilser Fritt Ords initiativ velkommen, og tror det kan heve kvaliteten på norske blogger. (Foto: Eirik Urke)
Gründer av bloggsamfunnet Ipublish, Thomas Moen, hilser Fritt Ords initiativ velkommen, og tror det kan heve kvaliteten på norske blogger. (Foto: Eirik Urke)

Bloggere tror støtten kan bidra til en positiv utvikling i det norske bloggmiljøet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Stiftelsen Fritt Ord vil i år dele ut 2,5 millioner kroner til norske bloggere.

- Vi vil først og fremst legge vekt på personlige bloggsider, men også journalistiske prosjekter, sier direktør Erik Rudeng i Fritt Ord til Vox Publica.

Velkomment initiativ

Initiativet høster lovord hos norske bloggere.

Ida Jackson skriver bloggen «Revolusjonært roteloft», en av Norges best besøkte blogger, og livnærer seg av bloggrelatert virksomhet. Hun vurderer nå å søke midler fra Fritt Ord.

- Dette er en hyggelig anerkjennelse for oss som holder på med tekstproduksjon på nett. Vi er både innholdsprodusenter og samtalestartere – vi gjør mye for det frie ord. Det er derfor en logisk fortsettelse av Fritt Ords formålsparagraf, sier Jackson til ABC Nyheter.

Også Thomas Moen, bloggründer og kommunikasjonsrådgiver innenfor sosiale medier, synes tildelingen er et velkomment initiativ.

- Det vil være positivt for bloggmiljøet i Norge, sier Moen, som mener Jackson er en av de som ville fortjent midler fra Fritt Ord.

Kan inspirere til kvalitet

Både Jackson og Moen håper bloggstøtten vil inspirere til mer kvalitetsblogging.

- Kvalitetsbloggere vil kanskje få mer offentlig anerkjennelse. Nå går den meste av oppmerksomheten til de mest populære bloggerne. Forskjellen på de rosabloggende jentene og oss, er at vi vil være samfunnsdebattanter, mens de vil være kjendiser. Å være kjendis finansierer ofte seg selv, mens denne støtten vil kunne finansiere bloggere som vil være samfunnsdebattanter, sier Jackson.

Moen håper Fritt Ords midler tildeles seriøse bloggere som bringer verdi tilbake til samfunnet.

- Jeg synes det er blitt for mye fokus på penger og trafikk, og for lite fokus på kvalitet og engasjement blant leserne. Dette er bra for de som skriver om viktige ting og ikke bare om seg selv og kaffen sin, mener Moen.

- Et spennende innspill

Juryen består av Jill Walker Rettberg, Marika Lüders, Sven Egil Omdal og Gisle Hannemyr.

Omdal sier til ABC Nyheter at juryen møtes første gang på tirsdag. De vil da fastsette hvilke kriterier som skal vektlegges. Ut fra hva Fritt Ord har gitt uttrykk for kan han likevel si noe om hva slags type bloggere de retter seg mot.

- Vi vil stimulere uavhengige blogger og journalistisk virksomhet i bloggformat. Spesielt blogger som påvirker meningsdannelsen, som er Fritt Ords kjerneområde, sier Omdal.

Omdal, som har foreslått å åpne for tildeling av pressestøtte til enkeltjournalister, ser Fritt Ords initiativ som et spennende innspill i debatten om mediestøtte.

Personvernpolicy