Ti granateksplosjoner i Burundi

Ti granater gikk i løpet av natten av flere deler i Burundi. Dette er den største i en bølge av slike hendelser, som startet i forbindelse med en omstridt valgprosess, sier hæren torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I går natt omkring klokken 21 (19 norsk tid) gikk ti granater av omtrent samtidig i flere av landets provinser, sier talsmann for den burundiske hæren, Gaspard Baratuza.


Han sier ingen ble såret i eksplosjonene. To av disse skjedde i hovedstaden Bujumbura. De seneste eksplosjonene bringer tallet på slike granateksplosjoner siden søndag til 20.

- Disse voldelige hendelsene startet 13. juni og har fortsatt hver natt. De er skremselshandlinger gjennomført i forbindelse med valget, sier Baratuza.

Det politiske og sikkerhetsmessige klimaet har vært spent i Burundi siden lokalvalgene 24. mai da alle landets opposisjonspartier anklaget president Pierre Nkurunzizas regjeringsparti for å ha svindlet seg vei til valgseier.

Opposisjonspartiene har siden annonsert at de vil boikotte presidentvalget ved slutten av måneden. Den sittende presidenten vil dermed bli den eneste kandidaten, selv om det internasjonale samfunnet har bedt opposisjonspartiene om å igjen slutte seg til valgkampen.

I Burundi, som fremdeles strever med å komme ut av 13 års borgerkrig og er fullt av nylig demobiliserte krigere, selges granater for én dollar på svartebørsen og er det foretrukne våpenet for alle fra politisk motiverte grupper til misfornøyde kjærester.

Personvernpolicy