Sykemeldte bæringer påspanderes sydentur

Langtidssykemeldte ansatte i Bærum kommune får tilbud om tre ukers betalt opphold i Spania. (Illustrasjonsfoto: Gunnar Lier / Scanpix)
Langtidssykemeldte ansatte i Bærum kommune får tilbud om tre ukers betalt opphold i Spania. (Illustrasjonsfoto: Gunnar Lier / Scanpix)

Bærum kommune spanderer sydentur på langtidssykemeldte for å få dem tilbake på jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langtidssykemeldte kommuneansatte i Bærum har mulighet til å få et tre ukers opphold i Spania på kommunens regning, melder Budstikka.no.

Spania-oppholdet er en del av et kurs om kosthold, livsstilsendring og mosjon. Det ble primært tilbudt til ansatte i pleiesektoren, men har også gått ut til flere yrkesgrupper.

Kostnadsfritt

15 personer drar sørover i år, og de betaler kun en symbolsk egenandel. Men heller ikke Bærum kommune påføres utgifter i forbindelse med oppholdet. Flyreise og HMS-kostnader i Spania dekkes av tilretteleggingstilskudd fra NAV og midler fra Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjons nærværsprosjekt.

De som velger å ta med pårørende, betaler om lag 200 kroner i døgnet i egenandel for å la dem overnatte på pasientrommet.

Tilbake i jobb

Elisabeth Vennevold, kommunalsjef for pleie og omsorg i Bærum kommune, sier til Budstikka at de ikke har regnet på i hvilken grad oppholdet betaler seg tilbake i form av friskere medarbeidere, men at det ser ut til å gi resultater.

Fjorårets deltakere har i stor grad vært tilbakeført til arbeidet etter en periode.

Personvernpolicy