Dansk ordkrig mot Arsenal

Ordkrigen er i full gang mellom klubblaget Arsenal og den danske landslagsledelsen. I sentrum for krangelen skaden til spiss Nicklas Bendtner. (Foto: Getty Images)
Ordkrigen er i full gang mellom klubblaget Arsenal og den danske landslagsledelsen. I sentrum for krangelen skaden til spiss Nicklas Bendtner. (Foto: Getty Images)

Arsenals medisinske støtteapparat nekter å godta at de skal ha feilbehandlet Nicklas Bendtner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bendtners problematiske lyskeskade var det store samtaleemnet før Danmarks åpningskamp i VM-sluttspillet. Og selv om Arsenal-proffen var på banen fra start mot Nederland, fortsetter føljetongen.

Beskyldt for feilbehandling

Det danske landslagets fysiske trener Jens Bangsbo har nemlig beskyldt Arsenal for feilbehandling av Bendtner, noe det medisinske støtteapparatet i den engelske toppklubben ikke finner seg i.

Bangsbo har blant annet kritisert engelskmennenes bruk av smertestillende medisiner – og påpeker at det kan kamuflere kroppens egne faresignaler og dermed forverre en skade.

Den slags påstander vil ikke London-klubben la stå ubesvart. Den danske avisen Jyllands-Posten har fått medisinerne på Emirates i tale – og beskjeden er klar:

– Skuffet over Bangsbo

– Ved spesielle anledninger er det ikke uvanlig at toppspillere tar paracetamol eller betennelsesdempende medisin i timene før en kamp. Det medisinske teamet ville ikke på noe tidspunkt maskere smerte fra en betydelig skade eller bruke medisin som vil forverre skaden, heter det i uttalelsen.

Det stopper imidlertid ikke der.

– Derfor er vi skuffet over de seneste kommentarene fra Jens Bangsbo i henhold til Nicklas Bendtners helse. Det er vår høyeste prioritet å sikre våre spilleres rehabilitering, skriver klubben videre.

Står på sitt

Bangsbo, som er idrettsprofessor ved universitet i København, står fast ved at Bendtner ikke burde ha spilt kamper for Arsenal så lenge lyskeskaden holdt han borte fra treninger.

– Det klubben har gjort, betyr at han i hvert fall ikke har hatt de beste muligheter til å forberede seg til VM, sier han – og sender et nytt spark mot London.

– Jeg hadde forventet at en klubb av den størrelsen hadde gitt oss informasjon om hans tilstand, og hva vi skulle ta hensyn til når vi så ham, sier Bangsbo.

Danmark spiller sin neste kamp lørdag – mot Kamerun. Med seier der er danskene for alvor tilbake i kampen om plass i åttedelsfinalen. Og nå føler Bendtner seg klar for 90 minutters spill. I VM-åpningen mot Nederland måtte han nøye seg med 65. (ANB)

Personvernpolicy