Mann (73) omkommet i båtulykke

Mann (73) omkommet i båtulykke
Mann (73) omkommet i båtulykke

En person er bekreftet omkommet etter at en robåt kantret i fjorden ved Stord onsdag. Den andre passasjeren er til behandling på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En robåt kantret i fjorden ved Stord onsdag kveld. Ifølge bt.no var én person savnet i om lag ti minutter etter ulykken, mens redningsmannskaper ved 19.30-tiden utførte hjerte- og lungeredning på den andre personen.

Operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt bekrefter til ABC Nyheter at den ene av de to er omkommet.

Ifølge NTB var den omkomne en mann på 73 år.

– Den andre passasjeren i båten er til behandling på sykehus, men han var ved bevissthet og var i såpass god form at han var i stand til å avgi forklaring til politiet, sier operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

De første nødmeldingene gikk på at en ferje hadde kjørt på robåten, men politiet har nå fått avkreftet dette. Det var mannskapet på ferjen som hentet de to personene opp, ved bruk av en såkalt mann over bord-båt, ifølge NTB.

– Det er uklart hvorfor det ble oppfattet som en påkjørsel, men vi tror noen bare har oppfattet situasjonen feil. Det er snarere slik at mannskapet på ferjen kan ha bidratt til å redde liv, sier Friberg.Vis større kart