Drepte 15 mistenkte

HUSET: I dette huset barrikaderte 15 mistenkte medlemmer av et narkokartell seg, før de måtte gi tapt for overmakten. Foto: Scanpix.
HUSET: I dette huset barrikaderte 15 mistenkte medlemmer av et narkokartell seg, før de måtte gi tapt for overmakten. Foto: Scanpix.

Meksikansk politi drepte 15 mistenkte etter beleiring i turistbyen Taxco.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen fant sted tirsdag i turistbyen Taxco, ifølge det meksikanske forsvarsdepartementet.

En nabo valgte å melde fra til politiet om at det trolig foregikk ulovligheter i et hus i nabolaget. Da soldatene ankom huset, som ligger cirka 16 mil sør for Mexico By, ble de møtt av skyting, melder CNN.

Soldatene besvarte ilden, og utkjempet et regelrett slag i boligfeltet i om lag 40 minutter. Da de lette gjennom huset fant de 15 drepte, 16 rifler, seks pistoler og to hjemmelagde bomber.

Offentliggjøringen av antallet drepte skjedde kort tid før president Felipe Calderon holdt en tale på nasjonal tv. Til tross for at han ikke nevnte denne spesielle situasjonen, beskrev han narkokrigen Mexico befinner seg i.

- Som jeg har sagt siden jeg ble president, denne kampen kommer til å ta tid, og være kostbar, både økonomisk, og i form av antallet menneskeliv som vil gå tapt, sier Calderon.

Siden han ble president i desember 2006 har han hatt kampen mot narkobandene som en av sine viktigste saker.

- Vår framtid står på spill. Vi skal fortsette kampen, og vi skal vinne, fortsatte han.

Personvernpolicy