Jente (10) forlatt på togstasjonen i Bergen

Den ti år gamle etiopiske jenta ble forlatt utenfor togstasjonen i Bergen. (Foto: Marit Hommedal / Scanpix)
Den ti år gamle etiopiske jenta ble forlatt utenfor togstasjonen i Bergen. (Foto: Marit Hommedal / Scanpix)

Søndag 6. juni ble en 10 år gammel etiopisk jente funnet alene på togstasjonen i Bergen. Politiet frykter de står overfor et grovt tilfelle av menneskehandel eller menneskesmugling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til politiet fortalte jenta at hun reiste sammen med flere andre, men at de forsvant underveis på turen, skriver TV 2 Nyhetene.

Det eneste jenta hadde med seg, var en bærepose fra Etiopia med noen få klesplagg i. Tiåringen hadde ingen papirer på seg, og hadde ingen anelse om hvor hun var.

– Det er veldig spesielt at en ti år gammel etiopisk jente sitter alene utenfor togstasjonen i Bergen klokken elleve om kvelden, og forteller at hun har blitt fraktet hit av en mann fra Etiopia, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen ved Hordaland politidistrikt.

Mannen skal ha forlatt henne på togstasjonen og fortalt at hun skulle bli hentet av noen andre. Politiet mottok tips fra bekymrede folk på togstasjonen og barnevernsvakten rykket ut for å hente den lille jenta.

Politiet mistenker at mannen skal ha tatt med seg flere av barna på reisen nordover.

– Hun forteller at de andre har blitt borte underveis på reisen, uten at hun er i stand til å fortelle noe mer om på hvilken måte de har blitt borte, sier Christoffersen.

Ingen har etterlyst jenta de ni dagene hun har vært i Norge. (©NTB)

Personvernpolicy