Diskerud knuste Sandefjord-håpet

Artikkelen fortsetter under annonsen

To minutter på overtid knuste Stabæks tenåring Mikkel Diskerud (19) drømmen om en etterlengtet Sandefjord-seier i eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Scoringen sørget for 1-1 og poengdeling. Vestfoldingene har ikke vunnet en eliteseriekamp på to og en halv måned, og neste mulighet kommer først om enda en sommermåned.

Men da står ubeseirede Rosenborg på motsatt side – på Lerkendal.

– Vi vant ett poeng selv om to forsvant ett minutt før slutt. Slik sesongen har utviklet seg, er hvert poeng en triumf for oss, sa Sandefjord-trener Patrick Walker.

Synet bedro

Olav Zanetti (34) dunket til med utsiden av foten fra utenfor 16-meteren etter 37 minutter og sørget for Sandefjords første eliteseriemål siden Panajotis Dimitriadis nettet i hjemmekampen mot Tromsø 21. april.

Men da alt så helblått ut, dukket Diskerud opp og ødela festen for vestfoldingene. Fra like utenfor femmeteren smelte han inn utligningen etter et monsterløp.

– Da innlegget kom, hadde jeg to alternativer: Enten nede til venstre eller oppe til høyre. Jeg gikk for det siste, smilte Mikkel Diskerud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et bedre lag

Vestkantgutten var fornøyd med å gi det skaderammede laget sitt ett poeng. Fornøyd med poenget var også avtroppende Stabæk-trener Jan Jönsson (50).

– Jeg er fornøyd med at spillerne jobbet helt til fløyta lød. Det betalte seg til slutt. Sandefjord er et bedre lag enn tabellsituasjonen tilsier, men laget har hatt mye stang-ut, roste svensken.

Sandefjord, som hadde sju tap på rad i serien før uavgjortkampen mot Viking 16. mai, har én seier, tre uavgjorte kamper og ti tap. Laget ligger desidert på eliteseriebunnen. Søndag fikk også Malick Mane rødt kort (to gule) i sluttminuttene.

Stabæk fikk avbrutt sin fine seiersrekke med tre på rad. Molde blir neste motstander etter VM-pausen. (©NTB)