Engangsgrill kan ha ført til skolebrann i Ballangen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En engangsgrill kan være årsaken til at den gamle delen av Ballangen barneskole i Nordland brant helt ned natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barn som ubetenksomt har kastet en engangsgrill i en søppelkonteiner ved skolen lørdag kveld skal ha vært årsaken til brannen. Politiet ville søndag kveld ikke bekrefte opplysningene, men via lokalavisen Fremover etterlyses bilder av brannens tidlige fase for å få et bedre grunnlag for etterforskningen.

– Vi har hørt ryktene, og skal undersøke også denne muligheten nærmere, sier politioverbetjent Trond Heiving til avisen.

Politiet fikk melding om brannen klokken 21.09 lørdag kveld og kom til stedet etter en halvtimes tid. Det lokale brannvesenet måtte ha forsterkninger av mannskaper fra Narvik under slukningsarbeidet.

Mens de nederste klassetrinnene får skolefri mandag, skal elever i ungdomsskolen møte på skolen som vanlig. Nå starter arbeidet med å få plass nye lokaler til skolestart i august.

– Når det gjelder hva som skal skje til høsten, må vi ha mer tid på oss. Vi må finne nye lokaler parallelt med at ny skole skal bygges, og det vil ta ett til to år før en ny skole er på plass, sier rådmann Svenn Ole Wiik i Ballangen kommune. (©NTB)