Gruskongen Nadals hevn

Rafael Nadal vant Roland Garros-turneringen søndag. Foto: REUTERS/SCANPIX.
Rafael Nadal vant Roland Garros-turneringen søndag. Foto: REUTERS/SCANPIX.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen over. Ingen ved siden. Rafael Nadal er kongen av den røde grusen på Roland-Garros.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag vant spanjolen Grand Slam-turneringen i Paris for femte gang på seks år. Svensken Robin Söderling ble slått 6-4, 6-2, 6-4.

Det ble en aldri så liten hevn for Nadal, som ble slått av nettopp Söderling i åttedelsfinalen under fjorårets Roland-Garros. Den kampen er den eneste Nadal har tapt i denne turneringen. I løpet av seks år er det blitt 38 seirer på ham.

Söderling øynet sjansen til å ta Sveriges første Grand Slam-tittel siden 2002, men i år var han sjanseløs på å tukte slagmaskinen fra Mallorca.

Sjanseløs

– Jeg spilte opp mot mitt aller beste. Ellers ville det ha vært umulig å slå deg, sa Nadal til Söderling under prisseremonien.

De to har hatt tilløp til ordkrig tidligere, men søndag var det gjensidig beundring som rådet.

Nadal tapte ikke et eneste sett under hele turneringen.

Söderling spilte tappert, aggressivt og sjansebetont i det første settet, og han avverget to settballer før Nadal kunne sikre settet med 6-4. Senere i kampen fikk svensken problemer med å holde sin egen serve, og det ble utslagsgivende for kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Få problemer

Nadal hadde ingen problemer med sin egen serve, og etter to timer og 18 minutter var det over. I tillegg til en pokal kunne Nadal innkassere nærmere ni millioner kroner i premiepenger. Mandag kommer han igjen til å toppe verdensrankingen etter ett års fravær. Roger Federer mister posisjonen han har «eid» en stund.

– Det er bare å gratulere ham med seieren. Jeg er imponert. Fortsetter han slik, kommer han til å vinne her i mange år til, mente Söderling, som ikke har gitt opp at det kan bli hans tur en gang også.

– Jeg har hatt to bra uker her, og jeg elsker denne turneringen. Jeg kommer tilbake og håper at alle gode ting er tre, sa svensken. (©NTB)