Meny

15 skadd i VM-panikk

SKADD: 15 personer ble skadd i panikken som oppsto utenfor stadion. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 mennesker ble skadd da det oppsto trengsel og panikk i forbindelse med en VM-oppkjøringskamp i Johannesburg søndag.

Det skjedde bare fem dager før fotball-VM sparkes i gang i samme by. 14 tilskuere pådro seg lettere skader, mens tilstanden er alvorlig for én politimann. Opprinnelig var meldingen at til sammen 20 var skadd i panikken.

Kampen mellom Nigeria og Nord-Korea ble stoppet en periode i annen omgang på grunn av frykt for publikums sikkerhet på den overfylte hovedtribunen.

– Politiet ba meg om å stoppe kampen på grunn av opptøyer og skader, sa en talsmann for arrangøren.

En politimann ble alvorlig skadd i trengselen som oppsto da et stort antall Nigeria-tilhengere prøvde å ta seg inn på Makhulong stadion.

– Han ble klemt mot porten da folk presset på for å komme inn, sa en polititalsmann.

Gammelt problem

Farlig trengsel i forbindelse med idrettsarrangementer er et gammelt problem i Sør-Afrika, der publikum ofte møter opp rett før kampstart. FIFA ville søndag ikke kommentere hendelsen, eller om noe lignende kan skje i VM.

Det kostet ikke noe å komme inn på søndagens kamp, men det krevdes et gratis adgangstegn. Ifølge politiet møtte hundrevis av tilskuere opp med fotokopier av slike billetter.

– Vi må være takknemlige for at ingen døde. Billettene var gratis, og altfor mange prøvde å komme inn, sa Taiwo Ogunjobi i Nigerias fotballforbund.

Tråkket ned

Portene ble stengt da det oppsto trengsel, men publikum prøvde å bryte dem ned. Kampen var allerede i gang, og dermed økte trengselen da folk dyttet på for å komme inn. Flere ble tråkket ned. Blant de skadde var minst to barn.

Mens det var trengsel utenfor inngangene, var det mange ledige plasser på deler av stadion.

En talsmann for politiet sa at Nord-Korea hadde ansvar for sikkerhetstiltak ettersom kampen ble spilt på deres treningsbane.

Svenske Lars Lagerbäck er landslagssjef for Nigeria, som vant kampen 3-1. Yakubu Aiyegbeni, Victor Obinna (straffe) og Obafemi Martins scoret. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus