Meny

Drogba blir med til VM

Didier Drogba ligger nede med store smerter etter å ha brukket armen i fredagens VM-oppkjøringskamp. Etter en vellykket operasjon lever håpet om at han likevel kan spille i VM. Foto: Denis Balibouse, SCANPIX/Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Didier Drogba blir med på flyet når Elfenbenskysten setter kursen mot VM i Sør-Afrika onsdag.

Det opplyste landslagslege Mats Börjesson til TT søndag, dagen etter at stjernespissen ble operert for brudd i albuen. Drogba ble skadd i fredagens oppkjøringskamp mot Japan.

– Han er ved godt mot og ser positivt på situasjonen, sier Börjesson om lagets største stjerne.

Etter fredagens kamp sa Drogba at han kom til å miste VM. Landslagssjef Sven-Göran Eriksson og hans hjelpere gjør alt de kan for at det ikke går så ille.

Ralph Hertel og Michael Gaillot opererte Drogba på sykehuset i Bern lørdag. Mats Börjesson var også til stede.

– Operasjonen var en suksess. Det gikk så bra det kunne gå, sier han.

En plate ble skrudd fast for å holde bruddet på plass. Det skal svært mye til for at bruddet skal gå opp igjen. Dessuten er en FIFA-godkjent beskyttelse gjort klar slik at Drogba kan spille uten stor fare for å få en ny smell i albuen.

– Jeg tror ikke det vil hemme ham særlig, mener Börjesson.

Drogba skal kunne begynne med lett trening allerede om noen dager.

– Først blir det trening for beina, med løping og sykling.

Spørsmålet er om det er mulig å få Drogba klar til første VM-kamp mot Portugal tirsdag om en drøy uke. Det kan bli en helt avgjørende kamp om avansement fra «dødens gruppe», som også rommer Brasil.

– Det er ni døgn til, og det er omtrent den tiden vi trenger. Men vi må ta en dag av gangen. Dessuten kommer det flere kamper i VM enn den første, sier Mats Börjesson. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus