Meny

Blodige israelske soldater på forsiden i tyrkisk presse

Fotografiene skal ha blitt rekonstruert fra en minnebrikke til en av aktivistene i den tyrkiske organisasjonen IHH. (Foto: AFP PHOTO/HURRIYET NEWPAPER)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke bilder som viser hvordan israelske soldater ble overmannet av aktivister på skipet Mavi Marmara, ble søndag offentliggjort i Tyrkias største avis.

Ifølge avisa Hurriyet har fotografiene  blitt rekonstruert fra en minnebrikke til en av aktivistene i den tyrkiske organisasjonen IHH, etter at de først var slettet av de israelske soldatene.

Et av bildene som søndag prydet avisas forside, viser en israelsk soldat som holder den ene hånden mot bakhodet, mens ansiktet er fullt av blod.

Les også: Israel klar til å utvise aktivister fra Rachel Corrie

På et annet bilde ses den samme soldaten med blodet strømmende ut fra nesa, mens han blir geleidet ned en trapp av en aktivist.

Et tredje fotografi viser en annen soldat med finlandshette som ligger på ryggen på dekk, mens en aktivist holder ham fast. Soldaten har en blodflekk på buksa.

Avisa publiserte også bilder av en offiser som faller ned trappa, og en annen som får hjelp av helsepersonell om bord på Mavi Marmara.

Les også: Aktivist: - Vi har video av Israels angrep

På et annet bilde står to aktivister bak en dør med metallstaver i hendene.

Mavi Marmara var lederskipet i flåten på seks skip som mandag forsøkte å bryte den israelske blokaden mot Gazastripen. Skipet ble bordet av israelske styrker i internasjonalt farvann, og ni aktivister ble drept i sammenstøtene som oppsto. (©NTB)

Klikk for større bilde

AFP PHOTO/HURRIYET NEWPAPER/STRAFP PHOTO/HURRIYET NEWPAPER/STR

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus