Branntragedie i Bangladesh

Minst 117 mennesker mistet livet i en omfattende brann i et nabolag i Bangladeshs hovedstad Dhaka. Foto: REUTERS / Andrew Biraj / SCANPIX
Minst 117 mennesker mistet livet i en omfattende brann i et nabolag i Bangladeshs hovedstad Dhaka. Foto: REUTERS / Andrew Biraj / SCANPIX

Minst 117 mennesker mistet livet i en kraftig brann i Bangladeshs hovedstad Dhaka natt til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg er minst 150 mennesker sendt til sykehus med til dels alvorlige brannskader etter brannen i Kayettuli-området.

Brannen, som er den verste i landets 39 år lange historie, raste i tre timer før brannmannskapene fikk kontroll. En rad høye boligblokker ble flammenes rov, og mange mennesker ble sperret inne. På taket til en av bygningene ble det holdt bryllupsfest da tragedien inntraff.

Ulovlig lager

Brannmannskapene har gjennomsøkt ruinene og venter ikke lenger å finne overlevende.

– Men brannmannskapene finner fortsatt omkomne, sier distriktsadministrator Muhibul Haque.

Brannen startet i en transformator, spredde seg til et lager der det ble oppbevart kjemikalier uten tillatelse. Kjemikaliene var svært brennbare.

– Da flammene nådde lageret oppsto det en enorm ildkule som slukte bygningene omkring, sier Masudur Rahman Akand fra brannvesenet.

At gatene omkring er svært smale gjorde det vanskelig for brannfolkene å komme til, i tillegg til at de brennende kjemikaliene skapte svært høy temperatur og farlig røyk.

– Som lava

Overlevende forteller at det også brant ute i gatene, trolig på grunn av kjemikaliene som lakk ut, og at de måtte løpe gjennom flammene for å komme seg vekk.

– Det var som et vulkanutbrudd, noe som minnet om lava rant nedover gata, forteller Younus Haoladar (38).

Sanitetspersonell fra hæren ble tilkalt for å hjelpe til ved det overfylte sykehuset som behandlet de fleste av ofrene.

Fredag ble erklært som nasjonal sørgedag, og i moskeene rundt om i landet ble det bedt for ofrene.

(©NTB)


Vis større kart

Personvernpolicy