Ingen avisstreik

Avis- og trykkeriansatte i Fellesforbundet ble i natt enige med Mediebedriftenes Landsforbund, slik at avisstreik er avverget. (Foto: Colourbox.com)
Avis- og trykkeriansatte i Fellesforbundet ble i natt enige med Mediebedriftenes Landsforbund, slik at avisstreik er avverget. (Foto: Colourbox.com)

Det blir ingen avisstreik etter at partene ble enige natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed møter avis- og trykkeriansatte som er organisert i Fellesforbundet, på jobb til vanlig tid torsdag. Fellesforbundets forhandlingsleder Knut Øygard sier at de fikk gjennomslag for alle sine viktigste krav.

– Vi har fått en ny bestemmelse som legger til rette for arbeidstidsbestemmelser på den enkelte bedrift. Det anbefalte forslaget styrker de midlertidig ansattes stilling, og klubbenes drøftingsrett i forbindelse med bruk av midlertidige stillinger, sier Øygard.

Forslaget som ble anbefalt av både Fellesforbundet og arbeidsgiverorganisasjonen Mediebedriftenes Landsforening (MBL), ble framlagt av meklingsmannen ved 4.30-tiden natt til torsdag. Forslaget innebærer at minstelønnssatsene økes med 13 kroner timen. I tillegg kommer et justeringstillegg på 4.875 kroner per årsverk. (©NTB)