Drillo krever millioner

Drillo har fremdeles ikke fått pengene etter Irak-eventyret. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
Drillo har fremdeles ikke fått pengene etter Irak-eventyret. Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Egil «Drillo» Olsen venter fortsatt på millionene han mener å ha krav på fra Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): 27 måneder etter at han fikk sparken har Norges landslagssjef ennå ikke fått etterlønnen fra den turbulente trenerjobben i Midtøsten.

Krever 1,9 millioner

- Det siste vi hørte i begynnelsen av mai er at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) nå skal ta opp saken i sitt tvisteorgan, sier Drillo-advokat Gunnar Martin Kjenner til ABC Nyheter.

Ifølge boken «Bortekamp - Med Drillo i Midtøsten», tjente Norges landslagssjef og assistenten hans, Otto Ulseth, 40.000 og 20.000 euro i måneden som trenere for Iraks landslag. Duoen krever fire måneders etterlønn, og kravet er dermed på rundt 1,9 millioner kroner.

Eventuelle forsinkelsesrenter kommer i tillegg.

- Vi vet ennå ikke når det kommer en avgjørelse, men mener dette er en enkel sak som FIFA burde kunne løse raskere, medgir Kjenner.

Utestengt i fire måneder

Irak varslet for øvrig søksmål etter at Drillo og Ulseth skrev om landslagsspillernes omgang med kvinner og tobakk. Ifølge Drillos advokat har de ikke mottatt noen stevning så langt.

Iraks fotballforbund ble i november i fjor utestengt av FIFA fordi forbundets uavhengighet skal ha vært under press fra myndighetene. Utestengelsen ble hevet for to måneder siden.

- Dette har også forsinket denne prosessen, forteller Gunnar Martin Kjenner.

Drillo ledet Irak i tre matcher, og var ansatt på en treårskontrakt. Lykken varte imidlertid bare et lite halvår. Nå er han vikarierende norsk landslagssjef inntil Ståle Solbakken tar over i 2012.

Personvernpolicy