SAS-fly måtte snu

Det var 10:20 flyet fra Bodø til Oslo som måtte snu. Foto: Scanpix
Det var 10:20 flyet fra Bodø til Oslo som måtte snu. Foto: Scanpix

Fikk ikke inn nesehjulet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Et SAS-fly fra Bodø til Oslo måtte etter kun få minutter i luften snu å lande.

- Det var et Boeing 737-fly, der nesehjulet ikke lot seg felle inn igjen etter at det tok av. Pilotene besluttet å fly tilbake til Bodø lufthavn, og foretok en helt normal landing, sier informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen, til ABC Nyheter.

Passasjerene Gunnar Utnes og kona Beate fra Narvik forteller til avisen Fremover at det hele var en skummel opplevelse. De mener flyet ikke greide å vinne høyde, men satte ut over Vestfjorden med bremseklaffene på vingene nede.

Utnes forteller også at han kjente oljelukt inne i kabinen.

- Da sa jeg til Beate at vi skulle være glade om vi kom oss avgårde med dette flyet, sier Utnes.

Johansen avviser dramatikken.

- Det var helt udramatisk. Ifølge kapteinen er det ingen som ytret noen utrygghet. Men 54 passasjerer måtte vente på ny avgangstid, som var 1240. Vi beklager at de fikk den forsinkelsen, sier Johansen.

SAS har sendt opp en tekniker for å se på flyet.

Personvernpolicy