– Jönsson har betydd nesten alt

FORLATER STABÆK ETTER SESONGEN: Nå hylles Jan Jönsson av spillerne. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
FORLATER STABÆK ETTER SESONGEN: Nå hylles Jan Jönsson av spillerne. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stabæks landslagsspillere synes tapet av treneren er trist, og håper han ikke går til Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

HOTEL BRISTOL (ABC Nyheter): Det slo ikke ned som noen bombe hverken for publikum eller spillere da Stabæk i dag bekreftet at Jan Jönsson gir seg som trener etter sesongen.

– Jeg kan ikke si jeg overrasket. Klart det er trist å få beskjed om at han gir seg, men det har vel ligget i kortene lenge at det kunne skje, sier keeperveteran Jon Knudsen til ABC Nyheter.

Beskjeden er omtrent like velkommen i Stabæk som en vimpel fra Bærum Sportsklubb.

Da Jönsson overtok i 2005, hadde klubben nettopp rykket ned til 1. divisjon.

Svensken tok den rett tilbake i eliteserien, og har siden ledet Stabæk til én medalje av hver valør, med seriegullet i 2008 som høydepunkt.

Fra 1. divisjon til toppklubb

– Han har nesten hatt all betydning. Han har bygget opp klubben fra å være i 1. divisjon til å bli en toppklubb som spiller veldig god fotball. Han har vært flink til å hente spillere, og har skapt en entusiasme i Stabæk som har vært super.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har gått fra 3000-4000 til nærmere 10.000 tilskuere i snitt på kampene. Selvfølgelig har han hatt en fantastisk betydning, lyder attesten fra Jon Inge Høiland.

Jon Knudsen:

– Vi har hatt fem og et halvt år med stort sett suksess. Nå er utfordringen å fullføre det siste året også, og sørge for at vi får suksess og en god avslutning med ham som trener.

Ingen av dem er overrasket. Ingen av dem bebreider Jönsson.

Og de tror han takler å fullføre sesongen i Stabæk, selv om det etter Høilands sigende ikke nødvendigvis blir lett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge håper og forventer naturlig nok at Stabæk – som varslet – finner en erstatter som står for mye av det samme.

– Det går ikke an å hente noen kopi, men en som tenker litt på samme måte som Janne og som de fleste av spillerne også gjør. Det går ikke an å hente noen som tenker helt annerledes, det tror jeg byr på problemer, sier Høiland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Håper han ikke går til Rosenborg

– I Stabæk har man en filosofi om hvordan man spiller fotball, og jeg tror man prøver å finne en trener som passer inn i det, mener Knudsen, som godt kan tenke seg en ny svenske i sjefsstolen.

– Det har vært nevnt noen navn som mulig kan ta over, men jeg tror uansett at Stabæk har et godt rykte på seg utad i Sverige og i andre land, så jeg tror vi skal klare å få en ålreit erstatter.

Jönsson er sterkt koblet til Rosenborg fra neste sesong. I dag kaller han klubben «meget interessant» – og sier han skal ta en prat med dem.

Stabæks landslagsmenn håper treneren kommer seg til utlandet i stedet. Jon Knudsen ser det ikke som en umulighet.

– Det kan virke som han ender i Rosenborg, men man skal ikke være helt sikker. Han er en luring, og han har sikkert fått flere tilbud, for han har gjort en god jobb i Stabæk. Det er ingen garanti for at han velger Rosenborg, det er vanskelig å si, mener Jon Knudsen.