iPad vinner lesere

Apple kan glede seg over at mange som leser e-bøker har omfavnet iPad.(Foto: Scanpix)
Apple kan glede seg over at mange som leser e-bøker har omfavnet iPad.(Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kindle er fortsatt størst, men bare tre uker etter lanseringen foretrakk syv prosent av amerikanerne å lese e-bøker på iPad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallene kommer fram i en amerikansk rapport om bokleseres holdning til e-bøker. Ifølge rapporten, som er initiert av The Book Industry Study Group, svarte syv prosent av de spurte at de helst leste e-bøker på iPad.

Kindle størst

Det er fortsatt langt bak lesebrettet Kindle, som topper lista med 40 prosent, men analytikerne påpeker at iPad-tallene kommer etter bare tre uker på markedet, og bransjebladet Publisher’s Weekly konkluderer derfor med at iPad har hatt «en øyeblikkelig virkning på e-bokmarkdet».

Også iPhone og iPod Touch scorer høyere enn iPad i undersøkelsen, og slår man sammen disse tre er det 28 prosent av e-bokleserne som trekker fram et Apple-produkt som det de helst leser e-bøker på.

Spiser av papirbøkene

37 prosent av e-bokleserne som deltok i undersøkelsen opplyste at de hadde konvertert til e-bøker i løpet av det siste halvåret, og rapporten tyder på at e-boka allerede har fått konsekvenser for den gamle papirboka. 24 prosent av de spurte svarte at de helt har sluttet å kjøpe papirbøker, mens 27 prosent bekreftet at de kjøper færre papirbøker nå enn tidligere.