Jönsson forlater Stabæk

Jan Jönsson fullfører sesongen i Stabæk. Deretter er svenskens regjeringstid i klubben historie. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
Jan Jönsson fullfører sesongen i Stabæk. Deretter er svenskens regjeringstid i klubben historie. Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Rosenborg neste for suksesstreneren? – Det er en meget interessant klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Det har ligget i kortene lenge.

I dag er det bekreftet:

Jan Jönsson fullfører 2010-sesongen i Stabæk. Deretter forlater han klubben.

– Jan har konkludert med at han etter seks meget gode år i klubben ønsker nye utfordringer utenfor klubben. Det har Stabæk akseptert, skriver klubben i en pressemelding undertegnet styreleder Einar Schultz og Jönsson selv.

RBK neste?

Jönsson har vært sterkt koblet til jobben som Rosenborg-trener fra 2011-sesongen, når Nils Arne Eggens «vikariat» fullføres, men ingenting er blitt bekreftet.

– Nye klubber tenker jeg ikke på nå. Jeg skal gjøre ferdig de nærmeste kampene for Stabæk. Samtaler med andre kan det bli i juli og august, men det blir definitivt Stabæk ut sesongen, sier Jönsson til NTB.

– Rosenborg er en meget interessant klubb, var alt Jönsson ville si om saken.

Rosenborgs sportslige leder, Erik Hoftun, er hakket mindre snakkesalig.

– Jeg har ingen kommentar til det. Samme hvem du spør, får du ingen kommentar om prosessen med den neste Rosenborg-treneren, sier Hoftun til ABC Nyheter.

– Ligger det ikke i kortene at Jönsson tar over?

– Det er ikke vår oppgave å synse noe offentlig rundt det, smiler Hoftun.

Har startet jakten på erstatter

Jönsson forlater Stabæk etter å ha ledet klubben til en medalje av hver valør de tre siste årene, med seriegullet fra 2008 som høydepunkt. Han overtok roret i 2005, da klubben nettopp hadde rykket ned til 1. divisjon.

Stabæk ser ingen problemer ved at svensken sitter som trener ut 2010-sesongen.

– Jan har nå full fokus på 2010 sesongen og er topp motivert for å sette et solid sportslig punktum for sin virksomhet i Stabæk i denne omgang. Vi er helt overbevist om at vi skal avslutte dette flotte samarbeide i samme stil som øvrige sesonger.

Bærumsklubben er i gang med jakten på ny trener for 2011-sesongen.

– Vi føler oss trygge på at vi vil finne en god kandidat, som kan følge klubbens overordnede strategi og spillestil, bygge videre på Jans arbeid – men også bringe nye kvaliteter inn i laget, som gjør at vi tar nye steg både nasjonalt og internasjonalt, heter det i pressemeldingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus