– Dette er ganske stort for en liten Lena

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjampanjen sprutet og tyske flagg vaiet da en svært beveget Lena Meyer-Landrut (19) møtte pressen etter Tysklands overlegne seier i Eurovision.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lena! Lena! Lena! Lena! Lena!, roper en horde tyske journalister mens champagnen spruter over det oppmøtte pressekorpset.

«Cause I, oh I, can’t go a minute without your love. Like a satelite I’m in orbit all the way around you», synger Lena på skjermen til trampeklapp som bokstavelig talt får gulvet til å riste.

– Ich liebe Deutschland, roper Lena i en t-skjorte med tallet «1» på brystet.

Her er vår vurdering av kveldens finalelåter.

Takknemlig

246 poeng kunne den tyske 19-åringen innkassere for bidraget «Satellite», og det holdt til en klar seier. Sist Tyskland vant var i 1982.

– Dette er ganske stort for en liten Lena. Jeg er utrolig takknemlig og ganske sjokkert. Dette er uvirkelig, sier hun.

19-åringen fra Hannover i Tyskland har i vår vært midt i eksamensforberedelsene på videregående, med eksamener i biologi, gym og historie. Men oppi det hele har hun altså hatt tid til Eurovision.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å vinne er en god følelse, men det er ikke alt. Vi er alle veldig glade, men dette er ikke hele livet – men en del av det. Jeg aner ikke hva som vil skje om et år, sier Lena.

Fikk kyss av Rybak

Umiddelbart etter den tyske finalen satte Lena ny tysk nedlastingsrekord med singelen «Satellite». Aldri før har en tysk låt solgt så godt på så kort tid.

Under finalen kunne fjorårets vinner Aleksander Rybak ikke dy seg og lurte til seg et kyss på munnen fra Lena. Rybak har tidligere fortalt om sin begeistring for den tyske ungjenta. Selv ønsker hun ikke å avsløre om hun har kjæreste eller ikke.

– Jeg snakker ikke om privatlivet mitt, sier hun.

Hjem i triumf

Søndag reiser den tyske delegasjonen tilbake til Hannover i Tyskland. De håper fansen vil møte opp på flyplassen.

– Vi lander klokken 15.

Kanskje blir det en reprise på fjorårets Rybak-hysteri da horder av fans møtte opp på Gardermoen med bannere, ballonger og allsang etter den norske seieren i Moskva. Uansett skal det først feires – i Oslo.

– Vi skal feste i kveld, og jeg håper alle kommer, sier Lena. (©NTB)