Trekker pizza etter mistanke om Salmonella

Artikkelen fortsetter under annonsen

5.000 pizzaer fra Staur Foods kan være infisert av Salmonella.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er selskapet selv som i en pressemelding opplyser om at de trekker tilbake pizzaen av merket Pizza Capricciosa fordi de mistenker at pizzaene kan inneholde Salmonella.

- Det er foretatt analyser som gjør at vi mistenke det. Prøvene er ikke verifiserte, og tilbaketrekkingen er kun basert på en mistanke. Vi følger et føre var-prinsipp, sier administrerende direktør Jan Erik Glimsholt i Staur Foods til ABC Nyheter.

Gjelder 5.000 pizzaer

Mistanken gjelder kun Pizza Capricciosa med holdbarhetsdato 3. og 10. juni.

- Det gjelder kun disse to datoene, og det gjelder omtrent 5.000 pizzaer, sier Glimsholt.

Han oppfordrer de som har kjøpt pizzaen til å sjekke datoen, og hvis pizzaen har holdbarhet til 3. juni eller 10.juni (gjelder kun disse 2 datoene) kan den tas med tilbake til utsalgssted, og man vil få pengene tilbake.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det gjelder hele landet, sier han.

Så vidt han vet er det ingen som har blitt syke.

Mattilsynet følger opp saken

Ifølge Mattilsynet er det bedriftens oppgave å ta ansvar for sine egne produkter og å ha beredskap for at slike funn kan gjøres. I første instans er det altså bedriften selv som må gjøre nødvendige tiltak.

- Vi ble gjort kjent med saken i kveld, sier distriktssjef Ingrid Reitan ved Mattilsynets distriktskontoret for Nord-Østerdal

Hun sier at Mattilsynet kommer til å følge opp saken gjennom inspeksjoner og møter med virksomheten. De kommer også til å sjekke om de opplysningene de har fått er korrekte og at bedriften gjør det de sier de skal gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Men jeg må presisere at vi ikke har noen grunn til å tvile på de opplysningene vi har fått, sier hun.

Hun presiserer at det er bedriften selv som har gjort funn, men om sele analysen sier hun:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er brukt en analyse som viser funn av Salmonella, men svarene sier ikke om det er levende Salmonella i prøvende.

REMA 1000 AS har 50 prosent eierandel i selskapet.

Ofte akutt diaré og feber

Denne bakterien finnes det bortimot 2000 forskjellige typer av. Noen av salmonella bakteriene kan gi tyfoid feber mens andre kan gi diaré.

Det finnes bortimot 2.000 forskjellige Salmonella-typer. Noen kan gi tyfoid feber, mens andre kan gi diaré.

Ifølge lommelegen.no utvikler symptomene seg ofte innen ett til tre døgn etter at du har fått i deg bakterien. Det er store variasjoner i sykdomsbildet. Noen har ingen symptomer mens andre kan få alvorlig diareér med stort væsketap.

Dersom du får symptomer starter det ofte med akutt diaré og feber. Diaréen er ofte vandig og det kommer mye. I sjeldnere tilfeller sees det blod i avføringen også. Den verste komplikasjonen er dersom bakterien kommer seg ut i blodbanen, da kan den føre til blodforgiftning. Dersom dette skjer vil du føle deg mye dårligere og få høy feber. Da kontakter du lege.

Les mer hos lommelegen.no