Meny

–80 drept i to moskéangrep i Pakistan

Pakistanske soldater frakter her ut en såret person fra én av de to moskeene som ble angrepet fredag. Foto: AFP via Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Pakistan er minst 80 mennesker drept i angrep mot to moskeer i byen Lahore, opplyser myndighetene.

SISTE: Nyhetsbyrået AFP melder om at minst 80 mennesker er drept i angrepet.

Tallet på døde har blitt oppjustert flere ganger fredag.

Visepolitimester Sajjad Bhutta opplyser at minst 70 mennesker ble drept i angrepene. I tillegg skal 78 personer være såret.

Moskeene var fulle av troende som hadde møtt fram til den ukentlig fredagsbønnen.

Ifølge lokalmyndighetene i byen hadde angriperne på seg selvmordsvester, og de brukte både håndvåpen og granater i angrepene.

Begge moskeene som er angrepet, tilhører Ahamdi-sekten, en minoritet som ifølge menneskerettsgrupper ofte blir utsatt for trusler og angrep i Lahore. Den ene moskeen ligger i det finere nabolaget Model Town, mens den andre ligger i det tett befolkede området Garhi Shahu.

– Terrorister har angrepet moskeene. De skyter og bruker granater. De har tatt folk til gissel inne i moskeen i Garhi Shahu, opplyser Muszhar Ahmen i det pakistanske sivilforsvaret.

Ifølge politimannen Haider Ashraf planlegger politiet å angripe den beleirede moskeen i et forsøk på å redde ut gislene.

Geo News melder at den pakistanske delen av Taliban, TTP, har sagt at gruppen står bak angrepet mot én av moskeene.

Saken oppdateres.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus